Kule tłuszczowe dla ptaków = NIEBEZPIECZEŃSTWO

O
Orah76 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, Orah, która ma teraz 16 miesięcy, zjadła kulę tłuszczową dla ptaków w poniedziałek późnym popołudniem. Od tego czasu wymiotuje i ma biegunkę. Mam dziś, w środę, wizytę u weterynarza. Będę dawać znać na bieżąco, żebyście wiedzieli, co robić w takiej sytuacji.

Czy zdarzyło Wam się kiedyś coś podobnego?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Damsdams
    Damsdams Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    W zimie (od października do marca) wystawiam kule tłuszczowe, ale przede wszystkim sypię ziarna słonecznika. Od wiosny natomiast pozwalam sikorkom, żeby same zajęły się owadami, gąsienicami i całą resztą. Przez cały rok wystawiam też miseczki z wodą, a zwłaszcza w czasie upałów. Daj znać, co powiedział weterynarz – myślę, że nie ma co się martwić na zapas. ++
    Przetłumaczony francuski
    O
    Zgłoś

Tak jak jest napisane w pierwszym poście – to było w poniedziałek późnym popołudniem i od tamtej pory są wymioty i biegunka. To kulka tłuszczu, a nie karma. Jego chrupki bardzo mu służą właściwie od urodzenia.

Przetłumaczony francuski
    O
    Zgłoś

Skład to: zboża, oleje i tłuszcze, nasiona, substancje mineralne, przeciwutleniacze. Oby tylko to nie było nic poważnego... wizytę u weterynarza mamy o 16:45. Niby bawi się jeszcze na zewnątrz, ale zabieram ją do domu, bo nie chcę, żeby się przemęczała. Jest na czczo.

Przetłumaczony francuski
    O
    Zgłoś
    W poniedziałek powiesiliśmy je na drzewach. Wywieszamy je przez cały rok i naprawdę nie wiem, jak i dlaczego udało jej się jedną dopaść. A przecież wiszą wysoko!! Znalazłam pod drzewem samą siatkę, ale ziaren już nie było.....
    Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Jak ona zdołała dobrać się do tej kuli tłuszczowej dla ptaków? Przecież przy takich temperaturach, jakie ostatnio mieliśmy, one zazwyczaj nie dają rady.

Przetłumaczony francuski
  • 15 komentarzy na temat 15

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post