Mam wyrzuty sumienia, że musiałam uśpić moją sunię

L
Ltnn Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Looping „odeszła” 13 września. Musiałam ją uśpić, bo miała nowotwór śledziony. To była potworna decyzja i wciąż mam ogromne wyrzuty sumienia, że ją podjęłam. Strasznie brakuje mi Loulou, ale nie potrafię być sama, więc zaczęłam szukać innego pieska. Znalazłam już jednego, który urodził się wczoraj i chociaż się cieszę, to jednocześnie czuję się winna wobec Looping.

Z Looping byłyśmy nierozłączne. Zabierałam ją wszędzie, uwielbiała spacery, bieganie, zabawę i przytulanie. Dziś czuję się winna, bo adoptując nowego psa, mam wrażenie, że zdradzam jej miłość, że zdradzam ją samą. Nigdy o niej nie zapomnę, to pewne – była moim pierwszym psem i moją wielką miłością. Na zawsze pozostanie w moim sercu i moich myślach. Mam do siebie żal, że pozwoliłam jej odejść i że decyduję się na kolejnego zwierzaka, ale po prostu nie potrafię zostać sama.

Jeśli ktoś może mi pomóc uporać się z tymi emocjami, będę bardzo wdzięczna.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Bardzo mi przykro z powodu tej trudnej decyzji, którą przyszło Ci podjąć, i bólu, przez który teraz przechodzisz.

Może warto byłoby poczekać i przejść żałobę, zanim zdecydujesz się na kolejnego psa? Tak, aby Twój nowy psiak nie wyczuwał Twojego smutku i nie próbował wypełnić pustki, której nie będzie w stanie w pełni zrozumieć.

Przetłumaczony francuski
  • 21 komentarzy na temat 21

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post