[Pomocy] Mój pies skacze na meble!

Sharkim125
Sharkim125 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Od nieco ponad miesiąca mam Jerry’ego – to 5-miesięczny miks owczarka australijskiego z owczarkiem niemieckim ^^

Zanim go wziąłem, dużo o tym czytałem i jego wychowanie szło do tej pory świetnie. Kocha się uczyć, wychodzić na spacery, biegać, bawić się i jest wielkim pieszczochem.

Ale pojawił się mały problem, który muszę jak najszybciej rozwiązać. Moja mama pracuje jako opiekunka do dzieci i zajmuje się u nas w domu maluchami poniżej 3. roku życia.

Chodzi o to, że mój pies skacze, i to cały czas. Już tłumaczę: ciągle wskakuje na meble, dosłownie non stop. Zaczął tak robić jakieś 2-3 dni temu, a wcześniej był idealnie wychowany. Ciągle opiera się przednimi łapami o meble, gdy jemy, i w ogóle zauważyłem, że robi to najczęściej tam, gdzie mama gotuje x) Przyznam szczerze, że nie mam pomysłu, jak to rozwiązać, poza odpychaniem go i mówieniem „nie”, ale nie jestem fanem takich metod wychowawczych. Muszę to ogarnąć jak najszybciej, bo sami rozumiecie, że przy małych dzieciach takie zachowanie jest bardzo uciążliwe ^^'.

Macie jakieś pomysły lub rozwiązania, które mogłyby mi pomóc? Dzięki :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

33 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, mi też się wydaje, że to jeszcze za wcześnie na psi bunt... rozwiązanie pewnie leży gdzieś indziej. W każdym razie mam nadzieję, że ktoś ci odpowie, bo sama też chciałabym być na to przygotowana, bo z Junem pewnie też nas to czeka. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
    Sharkim125
    Sharkim125 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Już? Ma dopiero 5 miesięcy.
    Przetłumaczony francuski
    Missloute
    Missloute Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, myślę, że Twój pies właśnie wchodzi w okres buntu nastolatka...

Przetłumaczony francuski
  • 33 komentarzy na temat 33

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post