Rozchodzenie się rany po zdjęciu części szwów

Andrea62
Andrea62 Ikona przedstawiająca flagę francuski

Dzień dobry!

Mam dziś po południu wizytę u weterynarza, ale chciałabym się trochę uspokoić :/

Mój pies miał już trzy razy szytą łapę po operacji z powodu złamania.

W środę weterynarz zdecydował się zdjąć część szwów, a resztę zostawić.

Ale widzę, że rana znowu się otwiera :/

Myślicie, że to normalne? Czy znowu będzie musiał być szyty?

Dzięki za pomoc!

Rozchodzenie się rany po zdjęciu części szwów

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Chcesz zabrać udział w dyskusji?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Quiz
    Quiz Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Biorąc pod uwagę ból, jaki pies musi znosić, i ryzyko infekcji, nie pozwoliłabym na tak długie czekanie...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski

Zgadzam się z Quiz, rana jest duża i może wdać się zakażenie, nie wspominając o tym, że psiaka musi to przecież boleć. Kiedy mój pies został zaatakowany, mój weterynarz przyjął go natychmiast, w trybie pilnym, żeby go zszyć. Czy Twój weterynarz nie podszedł do sprawy trochę zbyt lekceważąco?

Przetłumaczony francuski
    Andrea62

Rana otworzyła się w środę i nie możesz pójść do weterynarza aż do poniedziałku? Dlaczego nie może cię przyjąć wcześniej? Przecież pomoc psu jest pilna. Nie ma w okolicy innego weterynarza?

Rana otworzyła się dzisiaj

W środę weterynarz zdjął część szwów.

Przetłumaczony francuski
    Andrea62

Rana otworzyła się w środę i nie możesz iść do weterynarza aż do poniedziałku? Dlaczego nie może przyjąć Cię wcześniej? Przecież Twój pies potrzebuje pilnej pomocy. Nie ma w okolicy innego weterynarza?

Nie, rana otworzyła się dzisiaj.

W środę byliśmy tylko zdjąć część szwów.

Przetłumaczony francuski
    Quiz
    Quiz Ikona przedstawiająca flagę francuski

Rana otworzyła się w środę i nie możesz dostać się do weterynarza aż do poniedziałku? Dlaczego nie może Cię przyjąć wcześniej? Przecież to pilna sprawa, Twoim psem trzeba się zająć jak najszybciej.

Nie ma w okolicy jakiegoś innego weta?

Przetłumaczony francuski
    Andrea62

Co to za rzeźnia? Błąd weterynarza czy brak opieki i ostrożności po operacji? Czy on dostaje chociaż antybiotyki i leki przeciwbólowe?
    Trzymaliśmy się ściśle wszystkich zaleceń weterynarza. Betadyna raz dziennie, ma się nie ruszać i zostać uwiązany albo w klatce, może wychodzić tylko na załatwienie potrzeb. Robimy, co w naszej mocy, ale niestety odkąd w środę wyciągnął sobie część szwów, rana się tam rozeszła :/

Przetłumaczony francuski
    Andrea62

Moim zdaniem to nie jest normalne, powinieneś zadzwonić do weterynarza, żeby zapytać go o opinię. Nie ma założonego kołnierza, żeby nie mógł się lizać?

Tak, na szczęście ma kołnierz. Myślę jednak, że rana się rozeszła, bo w środę weterynarz zdjął mu część szwów (to było po 2 tygodniach). :/

Przetłumaczony francuski
    Andrea62

Też mi się wydawało, że to nie jest normalne!

Minęły dwa tygodnie, odkąd miał to szyte. Myślę, że kiedy weterynarz zdjął szwy w miejscach, gdzie uznał, że już można, reszta po prostu zaczęła się dalej rozpruwać :/

Nie ma żadnej aktywności, dostaliśmy zalecenia, żeby go pilnować i wychodzić z nim tylko na krótkie siku :/

W dodatku weterynarz może nas przyjąć dopiero w poniedziałek rano. Na ten moment przemywamy to betadyną, na szczęście psiak jest na antybiotyku.

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :(

Przetłumaczony francuski
    J
    Jazz17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Pomyślałam dokładnie to samo co Misanthrope! Wygląda na to, że weterynarz zrobił to na szybko i nie wygląda to zbyt dobrze... Musi go bardzo boleć, dlatego koniecznie trzeba podawać leki przeciwbólowe i pilnować, żeby nie wdała się żadna infekcja.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski

Co to za rzeźnia? Błąd weterynarza czy brak opieki i ostrożności po operacji? Czy on dostaje chociaż antybiotyki i leki przeciwbólowe?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post