Strzelanie w stawach u szczeniaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mój Loki w przyszłym tygodniu kończy 3 miesiące. Od dwóch dni coś mu „strzela” w tylnej części ciała, ale nie potrafię dokładnie określić gdzie. To brzmi tak, jakby przeskakiwał mu jakiś staw i dzieje się to właściwie cały czas.

Myślicie, że to coś poważnego? Weterynarz pytał mnie o historię rodziców i oboje mają bardzo dobre wyniki, brak dysplazji od kilku pokoleń.

Mamy kolejną wizytę u weterynarza dopiero za miesiąc, ale strasznie się martwię o mojego malucha.

Dopisek: Psiak normalnie biega i wszędzie skacze, ale widać ból i sztywność, kiedy prostuje mu się tylną prawą łapkę.

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Za miesiąc wracamy na szczepienia przypominające i myślę, że poproszę wtedy o RTG.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Chrupki ????

To skrót od suchej karmy

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Faktycznie, nawet jeśli wydaje się, że nic mu nie dolega, najlepiej byłoby pójść do weterynarza i zrobić RTG... Biedny maluch... :/

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kły ????

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tylko że mój mąż dotknął przed chwilą jego łapy i powiedział, że wyczuł jakieś chrupnięcie w okolicy kolana.

Poza tym piesek nie okazuje żadnego dyskomfortu, a je karmę Royal Canin German Shepherd Junior.

Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Szczerze mówiąc, dla mnie to nie jest dobry znak! Może i jest jeszcze za wcześnie, żeby wyrokować dysplazję, ale to są właśnie jej objawy... Trzeba pamiętać, że genetyka to nie wszystko! Odpowiada ona tylko w 20% za to, czy pies będzie miał dysplazję, a pozostałe 80% zależy od środowiska i trybu życia szczeniaka! Jeśli skacze, chodzi po schodach, biega lub chodzi na zbyt długie spacery, albo nie ma odpowiednio bogatej diety... to tak, istnieje spore ryzyko, że u szczeniaka pojawi się dysplazja, nawet jeśli jego rodzice byli od niej wolni! Więc tak, to poważna sprawa i trzeba na to bardzo uważać!

Radzę ci zainwestować w suplementy diety (YuMOVE Young & Active) – są bardzo skuteczne i przyniosą twojemu psu ulgę! Mój bernardyn też miał problemy z łapami, które ustąpiły właśnie dzięki tym suplementom! Do tego warto pomyśleć nad zmianą karmy (nie wiem, co teraz podajesz swojemu maluchowi) i koniecznie pilnować, żeby nie skakał i nie chodził na zbyt długie spacery!

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post