Dlaczego mój pies nagle zaczął się bać w domu?

Pipoune
Pipoune Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mam problem z moją 7-letnią sunią, Pipoune.

Z natury jest typową domatorką i nigdy nie spaceruje sama po ogrodzie.

Od niedawna wpada w paniczny strach, gdy tylko znajdzie się wewnątrz (trzęsie się, zieje i robi wielkie oczy).

Czuje się dobrze tylko na zewnątrz, co jest u niej zupełnie niepodobne.

Głowimy się nad tym i naprawdę nic w domu się nie zmieniło (żadnych nowych sprzętów AGD, zapachów, gości, mebli czy zwierząt), a mimo to, gdy wracamy ze spaceru i zbliżamy się do domu, ona odmawia wejścia do środka.

Je trochę mniej, ale to dlatego, że jej karma stoi w salonie – skoro w domu jest tak przerażona, to rzadziej podchodzi do miski.

Bardzo się martwię. Czy ktoś z was ma jakieś pomysły, o co może chodzić?

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mieszkacie w bliźniaku? A może inny dom stoi całkiem blisko? Czy mogła usłyszeć w okolicy jakieś hałasy, które ją zaniepokoiły?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, To się działo stopniowo czy tak nagle, z dnia na dzień? Czy zdarza jej się gapić w ściany? Śpi sama w salonie? Czy w jakimś innym pokoju w samotności? Masz możliwość przespać się tam z nią jedną noc? Może wtedy uda Ci się znaleźć jakieś wyjaśnienie? Nie ma jakiegoś innego pomieszczenia, w którym czułaby się teraz lepiej?
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post