Mój szczeniak upadł

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć

Mój dwumiesięczny szczeniak pinczera miniaturowego właśnie upadł – wypadł mi z rąk na podwórku. Nie mogę się dodzwonić do mojego weterynarza. Zaraz po upadku zjadł, a potem miał odruch wymiotny, ale ostatecznie nie zwymiotował. Potem bawił się swoimi zabawkami.

Obmacałam jego małe ciałko, nie piszczy z bólu, ale strasznie panikuję.

Tak jak pisałam, nie mogę złapać kontaktu z wetem, bo inaczej wezwałabym go w trybie pilnym.

Pomóżcie mi, proszę.

Z góry dziękuję.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

37 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Jack spadł z krzesła dwa tygodnie temu i to krzesło wylądowało prosto na nim. Darł się wniebogłosy. Wahałam się, czy brać go do weterynarza, bo z niego jest niezły aktor i myślałam, że trochę panikuje. W końcu zadzwoniłam do weta, który kazał mi przeczekać noc i jeśli nie będzie lepiej, przyjechać rano na wizytę. Całe szczęście, że go zabrałam, bo nasz panicz złamał szyjkę kości udowej i we wtorek rano miał operację.

Nigdy nie martwimy się bez powodu, zabierz go do weterynarza i nie czekaj, żeby zobaczyć, jak sytuacja się rozwinie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

zadzwoniłam do mojego weterynarza i powiedział, że nic mu nie jest

Niezły ten Twój weterynarz, bada przez telefon?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój 2-miesięczny szczeniak chihuahua wypadł wczoraj wieczorem z rąk mojego partnera. Strasznie piszczał i wył, i od tamtej pory cały czas popłakuje. Dzwoniłam do mojego weterynarza i powiedział, że nic mu nie jest, ale strasznie się boję. Mały nie bawi się już tak jak wcześniej. Niby chodzi normalnie, ale i tak strasznie się o niego martwię.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wciąż żadnych wieści! Czekając na ffoune... to prawda, że trzeba działać szybko, ale forum jest też po to, żeby nas uspokoić, gdy z naszymi pupilami dzieje się coś złego. Nawet jeśli nie jesteśmy weterynarzami, każdy z nas potrzebuje przecież wsparcia od dobrych ludzi, którzy kochają zwierzęta! Pozdrawiam serdecznie. DAJ NAM SZYBKO ZNAĆ, CO ZE ZDROWIEM TWOJEGO PRZYJACIELA, ANGIRUBANIS! TRZYMAJ SIĘ I DUŻO SIŁY!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mam nadzieję, że czuje się już lepiej. Mdłości mogą być wynikiem traumy, ale nie chcę cię dodatkowo straszyć angie, pewnie i tak już wystarczająco się martwisz. A ty ffoune, nie chcę być złośliwa, ale ta atmosfera, którą wprowadzasz do tego wątku, nie jest zbyt fajna. Jeśli ktoś pisze rzeczy, które cię denerwują, po prostu tu nie zaglądaj – unikniemy dzięki temu takich kłótni!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pisać w ten sposób w wieku 41 lat... coś tu jest nie tak, XD

A poza tym daj znać, co tam u Was, jak tylko weterynarz go obejrzy :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór, właśnie nadrobiłam cały wątek i też bardzo chciałabym wiedzieć, co u tego malucha.

Czytając to wszystko, rzuciła mi się w oczy ffoune. Chciałabym wiedzieć, po co psujesz atmosferę na forum, na którym ktoś szuka pomocy??? Nie sądzę, żeby angieurbanis tego potrzebowała, zwłaszcza że atakujesz osoby, które po prostu starają się doradzić!!!!!

W dodatku uważam, że to niezbyt uczciwe, żeby kłamać tak w kwestii swojego wieku, jak i płci!!!!!

No nic, daj nam koniecznie znać, co się dzieje, bo nigdy nic nie wiadomo. Tak jak zauważyła delys na początku, maluch miał jednak odruchy wymiotne, mimo że ostatecznie nie zwymiotował, więc lepiej dmuchać na zimne.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jakieś wieści?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak się zastanawiam.

Skąd tyle agresji, skoro padły tu tylko rady? To, czy Angie z nich skorzysta, czy nie, to już wyłącznie jej sprawa.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dlaczego dziękujesz?
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 37

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post