Mój pies nie chce już spać w swoim legowisku

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Od trzech miesięcy mój roczny pies nie chce już spać w swoim legowisku. Wybiera kafelki w pokoju, który jest ledwo ogrzewany. Idzie zima i naprawdę się boję, że zmarznie!

Jeśli kładę mu poduszkę na podłodze, kładzie się obok niej. Poza tym wiem, że spanie na tak twardym podłożu wcale nie jest dobre dla jego stawów!

Chciałam tylko zaznaczyć, że jego posłanie nie jest dla niego miejscem kar.

Jeśli macie jakieś rady, śmiało piszcie :)

Joelle

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

9 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, przez dwa tygodnie nie było mojego partnera i w tym czasie kupiłam psu nowe legowisko. Przez te dwa tygodnie pies spał u siebie, był bardzo, bardzo spokojny i słuchał się, kiedy mówiłam mu, żeby szedł na miejsce. Gdy tylko mój partner wrócił, pies znowu zaczął pchać się do nas do łóżka. Kiedy kazałam mu zejść, pokazywał mi zęby. Przez całą noc ciągle tylko wskakiwał i schodził z łóżka, przez co w ogóle nie mogłam spać. Co mam robić?

lol, pisane na telefonie i pewnie bez sprawdzania przed wysłaniem, co? ;)

Jeśli nie potrafisz wyegzekwować posłuszeństwa u swojego psa, to może Twój partner będzie w stanie go trochę naprostować?

Wasza sypialnia nie ma drzwi?

Przetłumaczony francuski
    Katiatougard77000
    Katiatougard77000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, przez dwa tygodnie nie było mojego partnera i w tym czasie kupiłam psu nowe legowisko. Przez cały ten czas pies spał u siebie, był bardzo, bardzo spokojny i słuchał, kiedy mówiłam mu, żeby szedł na swoje miejsce. Mój partner wrócił i pies znowu zaczął pchać się do nas do łóżka. Kiedy kazałam mu zejść, pokazał mi zęby. Przez całą noc tylko wchodził i schodził z łóżka, przez co w ogóle nie mogłam spać. Co mam z tym zrobić?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, potrzebuję porady. Mam amstaffkę, która niedługo skończy 2 lata. Od małego zawsze spała w tym samym miejscu, w swojej dużej klatce na poduszce. Od dwóch tygodni nie chce już tam spać – za każdym razem rozszarpuje legowisko, żeby wyciągnąć je z klatki i woli spać na zewnątrz, nawet w deszczu, chociaż zawsze go nienawidziła. Naprawdę mnie to martwi, bo ta zmiana zachowania była nagła. Proszę, dajcie mi jakieś rady.
    Przetłumaczony francuski
    Chooba
    Chooba Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To pewnie po to, żeby mu było chłodniej. Mój ma dostęp do kanapy i swojego legowiska z poduszką, ale panicz woli spać na płytkach, jak najdalej od kominka ^^

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

U nas czasem śpi w swoim legowisku, czasem na wycieraczce, a czasem pod drzwiami do korytarza przy sypialniach, ale w ogóle nam to nie przeszkadza!

Po prostu tak mu dobrze! Nie martw się!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, w jego legowisku nie było żadnego innego zwierzaka. Yuri to pies, któremu wiecznie jest gorąco, więc moim zdaniem latem po prostu wolał leżeć na podłodze.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie ma sprawy, polecam się! Piszesz, że przez pierwsze pięć miesięcy normalnie tam sypiał. Czy może odwiedził Cię w domu jakiś inny zwierzak, który wszedł do jego legowiska choćby na pięć minut? Tyle wystarczy, żeby zostawić inny zapach, a wtedy on nie czuje się już tam „u siebie”. To tylko taka moja hipoteza. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dziwne jest to, że przez pięć miesięcy bez problemu spał w swoim legowisku. Może i na podłodze jest mu wygodnie, ale aż serce mnie boli, jak go tam widzę:( Jeśli chodzi o fotel, to wie, że mu nie wolno;), ale od czasu do czasu i tak próbuje! Spróbuję z tym ubraniem, tak jak mi radziłeś. Dzięki wielkie, Joelle
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No to fakt, że niełatwo go przekonać do spania w legowisku, ale czy próbowałeś położyć mu tam jakieś ubranie ze swoim zapachem? Może dzięki temu chętniej tam wejdzie. Nie martw się zimnymi kafelkami – gdyby mu to przeszkadzało, na pewno sam szukałby ciepła w swoim posłaniu. Tayzon nigdy nie chciał spać w legowisku, on kocha fotel i chowanie się pod poduszkami albo pod kocem na kanapie. Jeśli chodzi o jego stawy, to na razie nie ma się co martwić, bo jest jeszcze młody, ale spróbuj też pobawić się z nim blisko legowiska, żeby wiedział, że to nie jest kara, skoro Ty też przy nim tam jesteś. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
  • 9 komentarzy na temat 9

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post