Pies (samiec) i kropelki z siusiaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Od jakiegoś czasu nasz psiak strasznie nam wszystko brudzi!

Już tłumaczę, o co chodzi... Z jego siusiaka wyciekają kropelki, czasami są gęste i żółte, innym razem takie rozrzedzone, żółtawe, a niekiedy całkiem przezroczyste.

Zaczyna to być naprawdę męczące! Plamy są dosłownie wszędzie i nawet nie macie pojęcia, jak trudno je doprać... Wiecie może, co to może być? Piesek ogólnie czuje się dobrze, normalnie sika, pije i ma apetyt. Niektórzy mówią, że to niby normalne... ale wcześniej nigdy tak nie miał. Na pewno wybierzemy się do weterynarza, ale wcześniej chciałam zapytać, czy może mieliście podobne doświadczenia?

Z góry dziękuję ;)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Fruncillo
    Fruncillo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, mam dużego charta (72 cm) i on ma ten sam problem. To dość uciążliwe, bo robią się plamy, które bardzo trudno usunąć z dywanu.

Ma 8 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
    Fruncillo
    Zgłoś

Cześć, mam dużego charta (72 cm) i mamy ten sam problem. To jednak dość uciążliwe, bo zostawia plamy, które bardzo trudno usunąć z dywanu.

Ma 8 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
    Fruncillo
    Zgłoś
    Dzień dobry, mam dużego charta, ma 72 cm wzrostu i u nas jest ten sam problem. To jednak dość uciążliwe, bo zostawia plamy, które bardzo trudno usunąć z dywanu. Ma 8 miesięcy.
    Przetłumaczony francuski
    Fruncillo
    Zgłoś

Cześć, mam dużego charta (72 cm) i mamy ten sam problem. To jednak dość uciążliwe, bo zostawia plamy, które bardzo trudno usunąć z dywanu.

Ma 8 miesięcy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim. U moich dwóch bokserów jest dokładnie to samo. Już się tym tak nie stresuję. Liżą się po siusiakach po zjedzeniu mokrej karmy albo po obgryzaniu jakiejś kości, która leżała nie wiadomo gdzie. Krótko mówiąc, musi tam być niezłe siedlisko bakterii... Ale cóż, taka jest natura. Jeśli wasze psiaki zachowują się jak zupełnie zdrowe psy, to po prostu będą z tym żyć. W razie czego podaję im coś homeopatycznego, obserwuję i... sprzątam.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, mam boksera i ma on to właściwie od szczeniaka – taką gęstą, żółtą wydzielinę. Pytałem o to weterynarza, jak mały miał 3 miesiące, i powiedział mi wtedy, że to nic groźnego, że to coś w rodzaju ropy i że będzie się to pojawiać przez całe życie. No i rzeczywiście, psiak ma teraz 3 lata i nadal to ma!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jasne, tak zrobię, dzięki! :)
    Przetłumaczony francuski
    J
    Jespere Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Przecieraj gazikiem żołądź i wejście do napletka. Potem najlepiej idź do weterynarza po antybiotyk.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czekając na wizytę u weterynarza, chcę oczyścić to miejsce. Czytałem, że można do tego użyć betadyny... Wiecie może, jak to zrobić?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

A, no rozumiem. U mnie to po prostu taka mokra plama z moczu, a nie tylko kropelka. W takim razie radzę Ci jednak przejść się do weterynarza, bo wydaje mi się to dość dziwne...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post