Czy to normalne, że suczka w cieczce zlizuje krew?

Jorjanov
Jorjanov Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Moja suczka Gaia to Shiba Inu, ma już ponad trzy lata. Podczas cieczki regularnie się liże, żeby krew nie kapała na podłogę. Nawet jeśli krew znajdzie się już na ziemi, to od razu się spieszy, żeby ją zlizać.

Czy to dla niej w porządku, że zlizuje tę krew? Myślicie, że powinienem jej na to pozwalać?

Z góry dzięki za odpowiedzi,

Jordan

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Myślę, że szybka wizyta u weterynarza to absolutne minimum ostrożności.

Wypływ z dróg rodnych i osłabienie brzmią naprawdę bardzo niepokojąco.

Przetłumaczony francuski
    Loustick
    Loustick Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dużo pije + dużo sika, a czy trzyma wagę? Trzeba zmierzyć poziom cukru we krwi. To może być objaw cukrzycy.

Przetłumaczony francuski
    Nanou26
    Nanou26 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jasne, dzięki. Je po trochu, ale za to bardzo dużo pije. Do tego strasznie dyszy, widać, że się męczy i jest jej potwornie gorąco. U mnie w domu mam klimę, ale u mojej mamy niestety jej nie ma...
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jeśli częstotliwość sikania jest większa niż zwykle, to powinieneś skonsultować się z weterynarzem.

Przetłumaczony francuski
    Nanou26
    Zgłoś
    Sika w domu i regularnie prosi o wyjście na dwór, więc po prostu ją pilnuję.
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś

« i dużo sika »

Więcej niż zwykle?

Może jest trochę zestresowany tymi wszystkimi zmianami, ale obserwuj go uważnie i przy najmniejszej wątpliwości idź do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    Nanou26
    Zgłoś
    No cóż, ona nigdy nie miała ich regularnie. Teraz się wylizuje, ale nie krwawi. Wczoraj poleciało jej parę kropel, a poza tym nie chce za bardzo jeść (zwłaszcza swojej karmy), ale resztki zjada chętnie! Pije za to bardzo dużo i sporo sika. Do tego tak dyszy – myślę, że to przez te upały. Wydaje mi się taka jakaś zmęczona, ale bez przesady... No i nie jesteśmy u siebie, jesteśmy z nią na wakacjach u mojej mamy. Czy myślicie, że zmiana miejsca też może na nią tak wpływać?
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś

Czy ma regularne cieczki? Kiedy była ostatnia? 
    W jej wieku trzeba być czujnym, bo mogą pojawić się stany zapalne macicy lub inne tego typu problemy. 

Przetłumaczony francuski
    Nanou26
    Zgłoś
    Cześć, mam suczkę, która ma prawie dziesięć lat. Bardzo często liże się w okolicach dróg rodnych i co chwilę chce jej się siku. Wczoraj zauważyłam u niej trochę krwi – czy to może być przez cieczkę? Czy to lizanie się też jest z tego powodu? Bardzo też zieje i pije mnóstwo wody, a je tyle co nic. Czy to normalne przy takich upałach?
    Przetłumaczony francuski
    Tosca17
    Tosca17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Bez obaw, to nic groźnego. Wszystkie suczki, które znam, tak robią, więc nie masz się czym martwić.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post