Pojawienie się zgrubienia po sterylizacji mojej suczki
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry wieczór wszystkim,
Wracam do was po tygodniu – mam już odpowiedzi na swoje pytania i wszystko wróciło do normy. Okazało się, że to faktycznie były miejsca, w których moja sunia została zaszczepiona. Podczas operacji weterynarz od razu zaktualizował jej szczepienia (podał trzy dawki). Te dwa zgrubienia, które rosły i wydawały się bolesne dla mojej suni, były po prostu wynikiem tego, że „źle zareagowała na szczepionkę”. Na ten moment mała nie musi już nosić kołnierza, guzki zniknęły i wszystko jest w jak najlepszym porządku. W moim przypadku to była tylko reakcja na szczepienie, ale mimo wszystko bardzo wam polecam skontaktować się z weterynarzem, jeśli zauważycie u swoich psiaków podobne objawy. Nigdy nie wiadomo, a przecież chodzi o dobro waszego psa. Co więcej, była to wizyta w ramach kontroli pooperacyjnej, więc nie było żadnych dodatkowych kosztów😎
Życzę wam wszystkim bardzo miłego wieczoru
Dzień dobry,
Po operacji zawsze może pojawić się ból, niewielkie krwiaki czy zmęczenie i nie musi to być od razu powód do niepokoju. Jednak jeśli wspomina Pani o zgrubieniu, które musi być dość duże, skoro je Pani wyczuwa, może to być niepokojące. Co więcej, z tego co Pani pisze, wygląda na to, że jest to bolesne dla Pani suczki.
Proszę nie zwlekać i zadzwonić do swojego gabinetu weterynaryjnego. Mimo że zabiegi kastracji i sterylizacji są wykonywane przez weterynarzy codziennie, mogą wystąpić komplikacje, a wtedy najlepiej jest reagować jak najszybciej.
Proszę jak najdokładniej wyjaśnić przez telefon, co się dzieje, a asystentki podpowiedzą, czy musi Pani przyjechać. Kliniki weterynaryjne pozostają otwarte podczas lockdownu, więc nie powinna mieć Pani problemu z kontaktem. Jeśli chodzi o oświadczenie o przemieszczaniu się, wydaje mi się, że należy zaznaczyć opcję „wizyta medyczna”.
Miłego dnia,
Pozdrawiam serdecznie,
Solène
Po operacji zawsze istnieje ryzyko infekcji.
Musisz pilnować temperatury i obserwować ogólny stan zwierzaka, a w razie czego udaj się do weterynarza jak najszybciej.
6 komentarzy na temat 6