SOS: Mój pies zjadł popcorn karmelowy
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Dzięki! Bałem się głównie przez ten karmel, bo nie wiedziałem, czy cukier jest tak samo toksyczny jak czekolada 😌

Nie widzę w tym żadnego problemu – jak oglądam film, to otwieram sobie dobre piwko i nie widzę powodu, dla którego mój pies też nie miałby do tego prawa 😆
W porządku, dzięki za wasze odpowiedzi, czyli nie ma się co martwić.
PS: Tak Del, na szczęście mój pies dba o to, żebym miał trochę ruchu 😌
Zanim uświadomiono sobie, że wywołuje to cukrzycę i często idącą z nią w parze ślepotę, psy właścicieli barów jadły zdecydowanie za dużo cukru, i to codziennie przez całe życie.
Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby kilka ziaren popcornu miało jakikolwiek wpływ na jego zdrowie.
Za to w Twoim przypadku... jeśli to już nawyk... 😁
10 popcornów? Nie ma co panikować! Tak jak napisała Kikaah, czekolada może być śmiertelna powyżej pewnej dawki (zależnie od wagi psa), ale cukier (zwłaszcza zjedzony tak jednorazowo) nie zabije twojego psiaka!
Wyluzuj, wydaje mi się, że jesteś trochę zestresowana tym swoim szczeniakiem, co? 😉
Spokojnie, nie panikuj. Obserwuj po prostu jego zachowanie i apetyt. Cukier nie jest toksyczny tak jak czekolada (choć i tutaj wszystko zależy od wielu czynników), ale oczywiście trzeba go podawać jak najmniej (a najlepiej wcale), bo na dłuższą metę to nic dobrego.
8 komentarzy na temat 8