SZCZENIAK Z RODOWODEM, ALE JEDEN Z RODZICÓW JESZCZE BEZ UPRAWNIEŃ HODOWLANYCH

S
Stevp3 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam odebrać szczeniaka z rodowodem od hodowcy, ale po sprawdzeniu wszystkiego zauważyłem, że matka co prawda ma rodowód, ale nie ma jeszcze potwierdzonych uprawnień hodowlanych. Szukałem informacji w sieci i wyczytałem, że jeśli jedno z rodziców nie miało uprawnień w momencie narodzin, to szczeniak nigdy nie będzie mógł zostać psem hodowlanym. Rozmawiałem o tym z hodowcą i on twierdzi, że przez COVID przepisy się zmieniły i teraz mają czas do 6 miesięcy po urodzeniu miotu na dopełnienie formalności u rodzica, żeby nie wpłynęło to na dokumenty szczeniaka.

Czy to prawda? Słyszeliście coś o takich zasadach?

Dzięki wielkie za Wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Vénus17
    Vénus17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie do końca rozumiem, co masz na myśli. Moja sunia z rodowodem (LOF), po obojgu rodzicach z rodowodem, przeszła przegląd potwierdzający wzorzec, gdy miała rok. Wygląda to tak, że zapisujesz się na wystawę psów i prezentujesz psa przed sędziami, którzy sprawdzają, czy spełnia on wszystkie wymogi danej rasy. Od tego momentu ma już oficjalnie potwierdzony rodowód. Na miejscu trzeba zostać przez cały dzień, a psy są podzielone na grupy według ras, żeby odwiedzający wystawę mogli je pooglądać.
    Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post