Mój pies ma guzka na plecach, czy to coś poważnego?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
W takim razie życzę powodzenia w opiece i szybkiego powrotu do zdrowia. Teraz powinno być już tylko lepiej 😉
Obserwuj go dalej i uważaj, żeby za bardzo tego nie zamoczyć

„Niemniej jednak nic nie jest pewne bez pełnego badania klinicznego”.
A, umknęła mi ta linijka od Mathilde.
W takim razie jesteśmy w pełni zgodni 😉
Dzień dobry
No ja to mam na tym punkcie paranoję... Niby wszystko wygląda okej, ale mimo wszystko – co to właściwie za dziadostwo!
I żeby z całą pewnością stwierdzić, czy to zmiana łagodna, trzeba by zrobić przynajmniej biopsję i analizę...
Radziłabym skonsultować się ponownie z waszym weterynarzem albo zasięgnąć drugiej opinii u innego weta i zrobić parę badań... Niektóre choroby potrzebują sporo czasu, zanim zaczną dawać objawy. Może to być też ciało obce, które utknęło w tym miejscu i organizm teraz próbuje je odrzucić...
Tak jak pisałam, jestem przewrażliwiona, ale jeśli chodzi o zdrowie, wolę mieć jasną sytuację, zwłaszcza że to „coś” siedzi tam już od 6 miesięcy... Choćby po to, żeby po prostu wiedzieć.
Powodzenia i dużo zdrowia dla was.
Dobry wieczór,
Oto argumenty przemawiające za tym, że to mała, łagodna zmiana:
– od dłuższego czasu zachowuje ten sam wygląd, rozmiar i konsystencję, bez żadnych zmian
– Twój pies nie próbuje się drapać
– ogólny stan Twojego psa (apetyt, zachowanie) nie uległ zmianie
Jeśli wszystkie te sygnały są na zielono, można przypuszczać, że to coś raczej niegroźnego.
Niemniej jednak nic nie jest pewne bez pełnego badania klinicznego.
Mathilde – studentka weterynarii
8 komentarzy na temat 8