Pomocy! Mój pies ma podrapane oko
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
No tak... Najgorsza jest ta niepewność. Do tego wiem, że wszelkie zabiegi kosztują majątek, a u mnie z kasą krucho, więc boję się podwójnie..
To pewnie nie jest zbyt łatwe...
Cześć, dzięki za Twoją historię. Razem z moim partnerem mamy wrażenie, że powoli się to goi. Nasza wet nie wydaje się jakoś bardzo zaniepokojona – mówi, że nie wygląda to najlepiej, ale na razie nie wysyła nas do okulisty. Myślę, że to raczej dobry znak, ale i tak podchodzę do tego sceptycznie.
Mój pies miał kiedyś zadrapane oko kłem innego psa. Musieliśmy mu zapuszczać krople 5-8 razy dziennie przez 15 dni, żeby rogówka mogła się zregenerować. Trzeba było pilnować, żeby nie tarł oka (bo wiadomo, że strasznie go swędziało). Skończyło się bez żadnych powikłań, ale u nas to było bardzo powierzchowne, mimo że i tak strasznie się wtedy bałam przez tę krew i to, jak to oko wyglądało na początku.
U Twojego pieska wygląda to na nieco poważniejszą sprawę, więc trudno powiedzieć, czy zostaną jakieś ślady albo czy będzie potrzebny zabieg. Tylko Twój weterynarz będzie mógł powiedzieć coś więcej, widząc jak oko się goi między wizytami i czy nie wda się jakaś infekcja.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i psiak z tego wyjdzie.
14 komentarzy na temat 14