!PROBLEM! Mój pies chciał ugryźć szczeniaka... Co robić?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Gdyby Twój spaniel chciał go zabić, to już dawno by to zrobił. Będzie „agresywny” w zależności od tego, jak bardzo Twój york będzie go męczyć, i myślę, że ten drugi zdaje sobie sprawę z ewentualnego niebezpieczeństwa, jeśli będzie zbyt nachalny.
Dzień dobry, w pełni zgadzam się ze studentem weterynarii.
Wszystko jest w normie, więc po prostu pozwól im na to ;)
Dzień dobry,
Zachowania Waszych psów są zupełnie normalne. Kiedy szczeniak chce się bawić, pies tłumaczy mu, że nie ma na to ochoty, warcząc na niego. Jeśli maluch nie rozumie, to normalne, że pies przechodzi do kolejnego etapu: ostrzegawczego ugryzienia. Prawdopodobnie chce go tylko pouczyć, nie robiąc mu krzywdy. Nie wchodźcie między psy, myślę, że ten problem rozwiąże się w bardzo krótkim czasie. Pamiętajcie, żeby poświęcać tyle samo uwagi obu psom. Pozwólcie im poznawać się i nawzajem rozumieć na neutralnym gruncie (na przykład na spacerach).
Nie martwcie się, za jakiś czas Wasze psiaki będą się świetnie dogadywać.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź Wam pomoże.
Roxane
5 komentarzy na temat 5