Czy mogą mi zabronić wychodzenia z psem do ogrodu na terenie osiedla, gdzie mieszkam?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Ogród na osiedlu jest traktowany jako część wspólna, ale nikt nie ma go na wyłączność.
Masz możliwość wyprowadzania psa na terenie osiedla, ale nie powinien on tam załatwiać swoich potrzeb, a w razie czego... sprzątasz po nim... Wystarczy jednak, że raz podniesie nogę i zaraz będziesz mieć na karku wszystkich przeciwników psów.
Zapomniałam jeszcze o jednym: nikt nie może ci zabronić posiadania zwierzaka, nawet jeśli w regulaminie wspólnoty są jakieś ograniczenia – takie zapisy są nielegalne, np. nakazy noszenia małych piesków w torbach itp. To własność prywatna; nikt nie może cię zmusić do trzymania go na smyczy, chyba że kogoś zrani albo wyrządzi jakieś szkody. Lys blanc
Ups, post ma już 140 dni, nie zauważyłem, kto go odgrzebał, problem pewnie jest już dawno rozwiązany xddd
No tak, niby regulamin, ale przecież jak sprzątasz po swoim psie, to powinno być okej!!!
Pewnie ma już dość ludzi, którzy wyprowadzają psy i po nich nie sprzątają... Sąsiedzi z Twojego bloku pewnie się skarżą, nawet jeśli to wcale nie Twoja wina...
Życie jest takie niesprawiedliwe... :/ ♣
- Jak dobrać odpowiedni rozmiar legowiska dla psa?
- Jak wybrać legowisko dla psa w zależności od jego wielkości i wieku?