Mała biała krostka w kąciku pyska

Lucatri
Lucatri Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Piszę do was, bo chciałbym poznać waszą opinię. Zauważyłem, że od wczoraj mój szczeniak ma białą krostkę w kąciku pyska. Nie wygląda na to, żeby go to bolało, kiedy jej dotykam, ale ponieważ maluch nie może usiedzieć w miejscu, gdy próbuję się temu przyjrzeć, nie wiem, czy denerwuje go sam dotyk, czy po prostu to, że staram się go przytrzymać.

Zdjęcie tej krostki:

Mała biała krostka w kąciku pyska

Wydaje mi się, że to nic poważnego, ale wolę poznać wasze zdanie. Wielkie dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Lahjouji
    Lahjouji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

sprawdź, czy to nie jakaś infekcja zębów 😐 ....

Przetłumaczony francuski
    A
    Aydenthestaffy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To na pewno trądzik młodzieńczy, mój szczeniak też to miał! Z antybakteryjnym żelem dla psów schodzi w mgnieniu oka!

Przetłumaczony francuski
    Lucatri
    Lucatri Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Dla informacji, dzisiaj mogłem mu się przyjrzeć dokładniej, bo mój szczeniak był spokojniejszy. Pozwolił mi się zbadać bez problemu. Ta mała kuleczka była pokryta takim malutkim białym „strupkiem”, usunąłem go i przy dotykaniu zauważyłem, że ta zmiana jest miękka, nie boli go i robi się czerwona, jak się ją trochę przyciśnie. Zdezynfekowałem to i na razie tego nie ruszam. Odczekam kilka dni i w razie potrzeby udam się do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Trudno jednoznacznie ocenić, co to jest, na podstawie samego zdjęcia. Może Pan/Pani odczekać 2 lub 3 dni i sprawdzić, czy zmiana sama ustąpi. Jeśli jednak nie zacznie znikać lub jeśli bardzo się Pan/Pani martwi, proszę nie zwlekać i umówić się na wizytę u weterynarza w celu uzyskania porady medycznej!

Życzę miłego dnia,

Mélanie – studentka weterynarii

Przetłumaczony francuski
    Beaujabote
    Beaujabote Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Weterynarz 😁

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post