Mój pies zjadł głowę plastikowej zabawki

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór.

Mam mały kłopot. Mój psiak 2 dni temu pogryzł i połknął głowę zabawki (plastikowego tygrysa). Pilnowałam jego odchodów, żeby sprawdzić, czy ją wydali, ale nic! Załatwia się normalnie, ma apetyt i humor mu dopisuje. Dzisiaj wieczorem jednak zwymiotował kawałki tej zabawki. Co mam robić? Myślę, żeby rano zadzwonić do weterynarza, ale w międzyczasie chciałam was zapytać: czy to, że te kawałki wyszły górą, to dobry znak, czy powinnam dzwonić do weta już teraz?

Strasznie się denerwuję i pewnie nie zasnę.

Dzięki.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    U mnie to samo! Mój właśnie zjadł plastikową kość! Odstawiam mu całe jedzenie, dopóki tego nie wydali, bo inaczej może dojść do zatoru i pęknięcia jelit! Jestem w totalnej panice :( Pójdę kupić jakiś środek na przeczyszczenie, żeby pomóc mu się wypróżnić i żeby mniej go bolało! Koniec z zabawkami, basta. Był tuż obok mnie i połknął to w dwie sekundy... Straciłam już kiedyś suczkę przez coś takiego, nie pozwolę na to po raz drugi! O nie, co to, to nie!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć! Mam dokładnie ten sam problem z jedną z moich kotek – zjadła ten mały sznurek, który jest na końcach suchej kiełbasy. Moja wymiotowała samą treścią żołądkową... i jak na razie w kale też nic nie znalazłam.

Dzwoniłam dzisiaj do mojej pani weterynarz i powiedziała mi, żeby się nie martwić, jeśli wymioty się nie powtórzą, i żeby poczekać trochę i zobaczyć, czy sznurek wyjdzie z kupą.

Osobiście myślę, że zadzwonię tam jeszcze raz jutro, jeśli do jutra nic nie znajdę w jej odchodach.

Sprawdzaj w każdym razie koniecznie, czy Twój pies dobrze je, a przede wszystkim, czy dużo pije!

Ja podałam swojej mokrą karmę, żeby zjadła coś konkretnego i przy okazji się nawodniła.

Mam nadzieję, że z Waszym psiakiem wszystko będzie dobrze.

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post