Mój szczeniak nie dojada lub nie zjada całej porcji
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
I tak, i nie. Moja sunia zawsze jadła tylko 2 posiłki dziennie, aż do dnia, gdy weterynarz poradził mi, żeby dawać jej 3. Tak zrobiłam, ale wtedy przestała dojadać swoje porcje. Wróciłam więc do dwóch – co prawda rano nie zjada wszystkiego, ale za to wieczorem wciąga całą porcję.
Żeby jedzenie było dla niej bardziej atrakcyjne, dodaję jej trochę mokrej karmy (jedną łyżkę stołową), ale pamiętaj wtedy, żeby odpowiednio zmniejszyć ilość suchej karmy.
Mój golden nigdy nie przepadał za swoją karmą. Żeby w ogóle coś jadł, zapewniłem mu stały dostęp do miski. Wiele osób to odradza, ale on od zawsze potrafił się sam pilnować i zawsze był okazem zdrowia.
Może warto spróbować innej karmy (z większą zawartością mięsa) albo BARF-a...
Dzięki za info, ale na przykład jak wsypię karmę do KONG-a, to zjada wszystko...
Ale jak dam do miski, to nic nie ruszy, powącha i odchodzi...
W sumie to on nigdy nie jadł zbyt dużo, poza samym początkiem, jak do nas trafił – wtedy nie miałem żadnych problemów...
Nie miałby żadnego problemu z tym, żeby nie jeść przez 3-4 dni, gdybym go nie zmuszał...
Boję się tylko, że go tym zmuszaniem straumatyzowałem...
Dzięki
16 komentarzy na temat 16