Mój szczeniak nie dojada lub nie zjada całej porcji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do was z prośbą o pomoc, bo mam kilka pytań, które mnie niepokoją...

Mój szczeniak, który niedługo skończy 5 miesięcy, nie zjada całej swojej dziennej porcji jedzenia... Na początku zdarzało się to tylko parę razy, a teraz codziennie każda porcja zostaje niedojedzona...

Zaczęliśmy od Royal Canin i weterynarz poradził mi zmianę karmy, ale żeby zostać przy segmencie premium. Tak też zrobiłam, ale to nic nie zmieniło, on nadal nie zjada wszystkiego...

Poza tym jednak czuje się bardzo dobrze – jest żywy, bardzo mądry, słucha się i świetnie bawi. Zastanawiam się więc, czy dawkowanie podane na opakowaniu karmy po prostu mu nie pasuje i woli dostawać mniejsze porcje... ???

DZIĘKI

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Właśnie zmieniłam mu karmę na taką z dużą zawartością mięsa, o wiele większą niż w poprzednich, ale i tak nic go nie ciągnie do miski... Dzięki
    Przetłumaczony francuski
    Blingbling
    Blingbling Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój golden nigdy nie przepadał za swoją karmą. Żeby w ogóle coś jadł, zapewniłem mu stały dostęp do miski. Wiele osób to odradza, ale on od zawsze potrafił się sam pilnować i zawsze był okazem zdrowia.

Może warto spróbować innej karmy (z większą zawartością mięsa) albo BARF-a...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za info, ale na przykład jak wsypię karmę do KONG-a, to zjada wszystko...

Ale jak dam do miski, to nic nie ruszy, powącha i odchodzi...

W sumie to on nigdy nie jadł zbyt dużo, poza samym początkiem, jak do nas trafił – wtedy nie miałem żadnych problemów...

Nie miałby żadnego problemu z tym, żeby nie jeść przez 3-4 dni, gdybym go nie zmuszał...

Boję się tylko, że go tym zmuszaniem straumatyzowałem...

Dzięki

Przetłumaczony francuski
    Jador
    Jador Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Szczeniak ma już za sobą ten najbardziej intensywny okres wzrostu. Jego zapotrzebowanie teraz maleje i często się zdarza, że psiaki w tym wieku mają mniejszy apetyt. Jeśli nie widzisz, żeby maluchowi coś dolegało (spadek formy, chudnięcie...), nie martw się. Niedługo wszystko powinno wrócić do normy.
    Przetłumaczony francuski
  • 14 komentarzy na temat 14

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post