Opinie o moim 7-miesięcznym staffiku

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Słuchajcie, mam małego staffika, który ma 7 miesięcy (urodził się 24.12.2015) i kwestia jego wzrostu wręcz spędza mi sen z powiek.

Jeśli chodzi o wzrost, to nie ma szans, żeby usiedział spokojnie na tyle długo, bym mógł go porządnie zmierzyć... co do wagi, to idę go zważyć po południu, ale przy ostatnim ważeniu miał 13 kg, a miał wtedy chyba 5 i pół miesiąca.

Chciałbym, żebyście napisali mi proszę, co o nim sądzicie na podstawie zdjęć, które wrzucam. Wszystkie były robione, gdy miał 6 / 6 i pół miesiąca:

Opinie o moim 7-miesięcznym staffiku

Będę wdzięczny, jeśli napiszecie szczerze, co o nim myślicie. Pomoże mi to odpowiednio zadbać o jego dalszy rozwój, gdyby coś obecnie było nie tak.

Pozdrawiam

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Cześć,

Mój staffik ma 16 miesięcy, mierzy 40 cm i waży 18,5 kg.

Tak naprawdę zaczął się porządnie rozwijać i nabierać masy dopiero około 11-12 miesiąca, więc nie martw się.

Zresztą na zdjęciach widać, że już jest z niego kawał psa!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój staffik waży nieco ponad 16 kg w wieku 6 miesięcy i dwóch tygodni

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć,

Mój staffik waży 16 kg przy 39 cm wzrostu w wieku 7,5 miesiąca

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, weterynarz powiedział mi, że ma dobrą budowę i patrząc na rodziców, jego zdaniem jako dorosły pies będzie ważył około 18-19 kg.

Tata ma 40 cm i 19 kg, a mama 39 cm i 18 kg.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mieści się w normie wzorca rasy pod względem wagi (samiec: między 12,7 kg a 17 kg).

http://www.scc.asso.fr/Fiches-et-standards-de-race?destination=detail&numero_scc_chien=61&pointeur=0

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór Siriane, dziękuję za komplement. Czy Pani też ma staffika? Chciałbym poznać opinię kogoś, kto posiada psa tej rasy, jeśli to możliwe. Mój waży 14 kg (wydaje mi się, że to mało jak na jego wiek – 7 miesięcy).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ooo, jaki słodziak 😌
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post