Staffik zimą – potrzebuje ubranka czy nie?

L
Liya7401 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mam 6-miesięczną suczkę staffika.

Chciałam się dowiedzieć, czy konieczne jest ubieranie psa, gdy robi się zimno?

Słyszałam często, że staffiki to straszne zmarzluchy i trzeba na nie uważać.

Z drugiej strony nie chciałabym jej za bardzo przyzwyczajać do chodzenia w ubraniu, ale dzisiaj na przykład zapowiadali -4 stopnie...

A jeśli już ją ubierać, to co najlepiej wybrać? Wiatrówkę z polarem czy jakąś kurtkę puchową?

Z góry dzięki za rady!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

36 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Co wy w ogóle wiecie o psach? I co robicie dla bezdomnych?! Kurde, widocznie taki już dzisiaj wieczór!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ludzie czasem zapominają, że to są psy!! Oddajcie tę kurtkę bezdomnemu, który umiera z zimna!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ech!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

U Newtona tak samo. Płaszczyk przeciwdeszczowy z podszewką.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No dokładnie, u nas jest identycznie – jeśli pies stoi w miejscu albo idzie powolutku, to nie ma bata, zaraz zmarznie i przeziębienie gotowe.

Przetłumaczony francuski
    Gabyn
    Gabyn Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ale on jest słodziutki, ma taką fajną, męską, kwadratową mordkę! Pewnie wychowanie go to nie jest bułka z masłem, ale ma charakter i osobowość, co mi się bardzo podoba. Muszę kupić mojej Jack Russell nowe ubranko na przyszłą zimę, bo z obecnego już niemal wyrasta. Zazwyczaj nie marznie, ale przez te trzy dni, kiedy w lesie pod Paryżem tak lodowato wiało, nie czuła się najlepiej. Brak podszerstka, klatka i brzuch tuż nad ziemią, a że ona wcale nie biega, tylko woli węszyć i tropić, to po godzinie spaceru zaczęła już trochę marznąć.
    Przetłumaczony francuski
    Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja mama ma go już od 14 lat i nigdy nie było z nim żadnych problemów, dopiero teraz, odkąd się zestarzał. Gorzej słyszy i zrobił się bardziej drażliwy 😁
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jest przesłodki i wcale nie wygląda śmiesznie 🙂

Dzięki, to miła odmiana od mojego otoczenia i tych wszystkich tekstów typu „o mój Boże, powodzenia z tym Jackiem” albo od trenera psów z mojej roboty... „no tak, Jack? ekhm... nie, z tym się nic nie da zrobić”.

Przetłumaczony francuski
    Damathe
    Damathe Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja mojemu zakładam wiatrówkę z ciepłą podpinką poniżej 5 stopni, a powyżej to już tylko samą wiatrówkę na deszcz. Zwierzaki są zupełnie jak my, a do tego jak jest zimno, to mój zwłaszcza nie chce za bardzo wychodzić, co w pełni rozumiem.

Ten tutaj jest całkiem fajny, nie wiem, czy znajdziesz odpowiedni rozmiar dla swojego psa, ale prezentuje się nieźle. Uważaj tylko na rozmiarówkę – jeśli Twój psiak jest tak samo umięśniony i ma szeroką klatkę piersiową jak mój, to na długość może być dobry, ale w szyi będzie go pić, albo na odwrót. https://www.amazon.fr/gp/product/B00L46CPV6/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&th=1

Dla przykładu – tutaj na szyi jest już tak na styku, a on ma dopiero 9 miesięcy.

Wygląda przesłodko i wcale nie śmiesznie 🙂

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Potwierdzam, mój złapał zapalenie tchawicy 3 tygodnie temu, to są groszowe sprawy.

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 36

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post