W jakim wieku Staffie przestają rosnąć?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Mój psiak ma 6 miesięcy i mierzy 35 cm. Czy to odpowiedni wzrost jak na ten wiek? Do tego jego pyszczek wygląda już na dość dorosły, czy to normalne? Dajcie znać, proszę!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

39 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Jepeto
    Jepeto Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Trochę się niepokoję o moją sunię. Ma 6 miesięcy, 39 cm wzrostu i waży 14,5 kg.

Czy nie jest za okrągła? Zmniejszyłam jej porcje karmy dla szczeniąt, ale niewiele to daje... co robić?

Przetłumaczony francuski
    Jepeto
    Jepeto Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja ma 6 miesięcy, waży 14 kg i ma 38 cm w kłębie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pewnie nie kupiłeś go w hodowli, bo w prawdziwej hodowli widziałbyś oboje rodziców. Możliwość zobaczenia rodziców (albo przynajmniej dowiedzenia się, kim są, jeśli nie należą do tej hodowli, a zostali tylko udostępnieni do krycia) to pierwsza rzecz, która pozwala ocenić, czy hodowla jest poważna, czy nie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Pewnie nie kupiłeś go w hodowli, bo w hodowli na pewno zobaczyłbyś oboje rodziców. Możliwość zobaczenia rodziców to pierwsza rzecz, która pozwala ocenić, czy hodowla jest poważna, czy nie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zadzwoń do ZKwP, szybko będziesz mieć jasność... ale myślę, że ten numer rodowodu był fałszywy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, na dole to amstaff, zdjęcie pochodzi z hodowli, więc tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Jeśli twój psiak wygląda jak ten na dole, to no cóż, to nie jest staffik.

Pies nie jest „z papierami”, tylko ma rodowód (ZKwP).

I nie chodzi tylko o sam pysk, ale o ogólną budowę – twój pies to nie staffik. Zadzwoń do Związku Kynologicznego (ZKwP), wyślij im zdjęcia, pojedź na wystawy i sam zobaczysz, że twój pies to nie staffik, bez względu na to, co mówią te twoje rzekome papiery. Odwiedź hodowców, pokaż im dokumenty, pogadaj z nimi. Myślę, że wniosek pozostanie ten sam: to nie jest staffik.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, mam papiery psa. Dla mnie dół wygląda jak u staffika, ale głowa niekoniecznie. Poza tym pies ma rodowód, a gość, który też ma staffika, powiedział mi, że głowa może mu się jeszcze poszerzyć.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

On zupełnie nie przypomina staffika. To amstaff czy staffik? Z pyska wygląda jak miks amstaffa z labradorem.

Staffik:

Amstaff:

Możliwe, że hodowca nieźle cię okłamał w kwestii papierów i dał ci jakieś fałszywki. Nie ma opcji, żeby ten pies miał rodowód albo był oficjalnie zarejestrowany.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, mam rodowód, no wiesz, o to chodzi, ale czy da się jakoś pokombinować z tymi papierami?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ja też nie widzę w nim zbyt wiele ze staffika :/

Jakie masz papiery na swojego psa? Masz rodowód?

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 39

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post