Wzrost Staffika w wieku 6 miesięcy

Jepeto
Jepeto Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć

Martwię się, bo moja suczka, mała Stafficzka, ma 6 miesięcy i mierzy już 39 cm oraz waży 14,5 kg.

Od szczeniaka dostaje 300 g karmy Royal Canin Junior, którą kupuję u weterynarza, bo po innych karmach miała problemy z trawieniem.

Ze względu na jej wagę zmniejszyłam porcję do 230 g, ale przez to zaczęła podkradać jedzenie z innych misek... jest po prostu głodna.

Właśnie wróciłam do 300 g (2 porcje po 150 g) mieszanki karmy dla szczeniąt i dla dorosłych psów (90% junior - 10% adult).

Czy myślicie, że jest za grubiutka? Dodałam zdjęcia z góry...

Co powinnam zrobić? Dzięki wielkie za pomoc!

Oto jej zdjęcia:

Wzrost Staffika w wieku 6 miesięcy

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

25 odpowiedzi
Sortuj według:
  • T
    Zgłoś

Wiele osób pyta o karmę dla psa alergika i z mojego doświadczenia najlepiej sprawdza się metoda prób plus dobry skład. U nas długo trwało znalezienie odpowiedniej opcji, ale po zmianie było spokojniej z drapaniem i brzuchem. Jedną z marek, które warto sprawdzić, jest Paka Zwierzaka https://pakazwierzaka.pl 

B
    Bibiauré66 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zwiększyłem mu dzienną porcję karmy do 260 g

Wychodzę z nim codziennie na co najmniej godzinę i niedługo zacznę go zabierać ze sobą na wspólne bieganie

Dzięki za wasze odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
    Jepeto
    Zgłoś

Moja ma 18 miesięcy

Przetłumaczony francuski
    Jepeto
    Zgłoś

Moja miała 18 miesięcy

Przetłumaczony francuski
    Jepeto
    Zgłoś
    Według mnie wcale nie jest za chudy. Wygląda na to, że są cztery odmiany staffików – jedne są bardziej krępe, a inne smuklejsze.
    Przetłumaczony francuski
    Jepeto
    Zgłoś

Dla mnie on wcale nie jest za chudy. Wydaje mi się, że są cztery typy staffików – jedne bardziej krępe, a inne smuklejsze.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 25

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post