Czy szpic miniaturowy dobrze znosi samotność?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, zastanawiałam się, czy w końcu zdecydowałaś się na psa? Jeśli tak, to jak się miewa itp.?
[Cześć wszystkim! 👋 Kocham zwierzęta i od dziecka marzę o małym piesku. Ponieważ mieszkam w bloku, sprawdzałam różne rasy, które dobrze czują się w mieszkaniu. Zakochałam się w szpicu miniaturowym – to taka urocza, puchata kulka. Jednak nie chcę podejmować pochopnej decyzji, dopóki nie będę miała pewności, że to najlepszy wybór dla samego pieska. Jestem studentką, więc w tygodniu rzadko bywam w domu. Moja rodzina też pracuje, więc nikogo nie ma przez większość dnia. Czy taki maluch wytrzyma sam w domu przez cały dzień? Oczywiście planuję go wyprowadzać, kiedy tylko będę mogła, nawet jeśli będę musiała przez to wcześniej wstawać. Boję się jednak, że będzie nieszczęśliwy albo będzie rozrabiał, kiedy nas nie będzie. Z góry dziękuję za każdą pomoc, będzie dla mnie bardzo cenna!! 3]
👍
Dzień dobry,
To, czy pies dobrze znosi samotność, wcale nie zależy od rasy. Wszystko zależy od konkretnego psiaka. Moja znajoma miała spaniela bretońskiego, który nie cierpiał zostawać sam, a ja mam takiego, który radzi sobie z tym świetnie.
Ile maksymalnie godzin dziennie Twój pies będzie zostawał sam?
W każdym razie radzę unikać brania szczeniaka – to będzie zbyt trudne do ogarnięcia. Lepiej zdecyduj się na dorosłego psa, na przykład ze schroniska! Wiele z nich jest już nauczonych zostawania samemu w domu.
Pamiętaj jednak, że i tak trzeba będzie mu to potem wynagrodzić długimi spacerami, zabawą...
Dziękuję za radę!
8 komentarzy na temat 8
- Szybki i skuteczny powrót ukochanej osoby w 24h +22991752665
- Szybki i skuteczny powrót ukochanej osoby w 24h +22991752665