Waga i wzrost szpica

G
Geekmemore Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do Was, bo mam pytanie dotyczące mojego psiaka.

Adoptowaliśmy szczeniaka w typie szpica miniaturowego (w typie, bo bez rodowodu). Z tego, co mówi nam weterynarz, Yoshi nie ma jeszcze tyle futra, co rasowe szpice, przez lekki łojotok żywieniowy u poprzedniego właściciela i ciemieniuchę, na którą go leczymy. Dzięki odpowiedniej karmie jego sierść rośnie z dnia na dzień. Z każdym dniem coraz bardziej przypomina szpica i już go uwielbiamy za ten słodki pyszczek i zabawowy charakter. To prawdziwa kulka miłości!

Mam jednak małe pytanie dotyczące jego wzrostu. Zdajemy sobie sprawę, że prawdziwy, rasowy szpic miniaturowy za mniej niż około 8500 zł praktycznie nie istnieje, ale zupełnie nam to nie przeszkadza – nie szukaliśmy psa wystawowego, tylko super kumpla. Mimo wszystko Yoshi wydaje nam się bardzo malutki i zastanawiamy się, jaki będzie jako dorosły pies.

Ma 10 tygodni (urodzony 28.10.2018), waży 680 g i mierzy 15 cm od ziemi do czubka uszu (nie w kłębie, więc w kłębie ma około 8 cm). Czy moglibyście mi powiedzieć, jaką mniej więcej wielkość osiągnie jako dorosły pies?

Wielkie dzięki

Waga i wzrost szpica

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Julie-Cocker
    Julie-cocker Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę, to myślę, że będzie poniżej 5 kilo, chociaż psiaki potrafią nas czasem nieźle zaskoczyć :)
    Przetłumaczony francuski
    Julie-Cocker
    Julie-cocker Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, jeszcze nie widziałem takiego maluszka, więc myślę, że to będzie szpic miniaturowy. Czy jego umaszczenie jest sobolowe (z nalotem)? Od jak dawna go masz, od dwóch tygodni? W każdym razie powodzenia, ale uważaj, bo ta rasa sporo szczeka mimo swoich małych rozmiarów.
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post