Cześć wszystkim,
Piszę do Was, bo mam pytanie dotyczące mojego psiaka.
Adoptowaliśmy szczeniaka w typie szpica miniaturowego (w typie, bo bez rodowodu). Z tego, co mówi nam weterynarz, Yoshi nie ma jeszcze tyle futra, co rasowe szpice, przez lekki łojotok żywieniowy u poprzedniego właściciela i ciemieniuchę, na którą go leczymy. Dzięki odpowiedniej karmie jego sierść rośnie z dnia na dzień. Z każdym dniem coraz bardziej przypomina szpica i już go uwielbiamy za ten słodki pyszczek i zabawowy charakter. To prawdziwa kulka miłości!
Mam jednak małe pytanie dotyczące jego wzrostu. Zdajemy sobie sprawę, że prawdziwy, rasowy szpic miniaturowy za mniej niż około 8500 zł praktycznie nie istnieje, ale zupełnie nam to nie przeszkadza – nie szukaliśmy psa wystawowego, tylko super kumpla. Mimo wszystko Yoshi wydaje nam się bardzo malutki i zastanawiamy się, jaki będzie jako dorosły pies.
Ma 10 tygodni (urodzony 28.10.2018), waży 680 g i mierzy 15 cm od ziemi do czubka uszu (nie w kłębie, więc w kłębie ma około 8 cm). Czy moglibyście mi powiedzieć, jaką mniej więcej wielkość osiągnie jako dorosły pies?
Wielkie dzięki