Po zabiegu sterylizacji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Moja suczka jest właśnie po zabiegu sterylizacji. Od powrotu do domu nie załatwiła się (zrobiła tylko małe siku, ale poza tym kompletnie nic.......).

Jest wykończona, a przecież zazwyczaj jest taka aktywna, ma dopiero sześć miesięcy!!!

Czy to normalne??

Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.

Miłego wieczoru.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, Mam 6-miesięczną suczkę rasy Jack Russell, którą 3 dni temu wysterylizowaliśmy (miała usunięte oba jajniki). Pierwszego dnia w ogóle nie chciała jeść, wypiła tylko troszeczkę wody. Od wczoraj zaczęła znowu po troszku podjadać, ale za to pije ogromne ilości wody, nawet w nocy, przez co sika w domu... Oczywiście nic jej nie mówiliśmy, bo wiemy, że nie jest w swoim normalnym stanie. Dziś rano, w trzecim dniu po operacji, obudziła nas o 5:00 rano, prosząc o picie. Wypiła niesamowitą ilość wody w porównaniu do tego, co pije zazwyczaj, i wciąż wydaje się spragniona. Nie wiem, co zrobić, żeby piła mniej. Czy to normalne po takim zabiegu? Z góry dziękuję za Wasze rady. Do usłyszenia!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, mój pies miał dziś rano zabieg kastracji i od wyjścia z lecznicy o 16:40 jeszcze nie zrobił siku. Czy to normalne?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ufff, dzięki.
    Przetłumaczony francuski
    Nattygann
    Nattygann Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, ale to zupełnie normalne. Narkoza wpływa na pracę jelit i zanim wszystko wróci do normy – co powinno nastąpić już niedługo – nie masz się czym martwić.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wczoraj miała operację i od tej pory ani jednej kupy!! Za to ładnie zjadła i sika już prawie normalnie...

Będę ją obserwować i jeśli to się utrzyma, to zadzwonię do weterynarza.

Wielkie dzięki wam za pomoc!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Morphe, operacja była dzisiaj? To zupełnie normalne, że się nie załatwia, skoro nic nie jadła, bo przecież przed zabiegiem była na czczo.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, to zupełnie normalne. Moja sunia ma zabieg jutro i weterynarz uprzedziła mnie o tym wcześniej, bo sama o to dopytywałam. To też nic dziwnego, jeśli przez pierwsze 2-3 dni piesek będzie taki trochę „nieobecny” – nawet jeśli chodzi o jedzenie, może na początku nie mieć wielkiego apetytu, ale spokojnie, wszystko będzie wracać do normy krok po kroku.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to dziwny widok widzieć ją w takim stanie, ale najbardziej martwi mnie to, że nie robi kupy!!! A weterynarz nic mi na ten temat nie wspomniał!!

Dziękuję Wam za odpowiedzi, to nas uspokaja.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To prawda, dziwnie to wygląda, zwłaszcza jak się jest przyzwyczajonym, że zawsze są takie nakręcone.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No tak, jest jeszcze trochę otumaniona po narkozie. Pamiętam, jak kiedyś zostawiłam moją sunię samą na 5 minut na kanapie, a potem znalazłam ją na podłokietniku, jak gapiła się w próżnię, zupełnie jakby była na niezłym haju.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 11

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post