Po jakim czasie działa Incurin?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry,
Nietrzymanie moczu to skutek uboczny sterylizacji, który niestety dość często przytrafia się suczkom. Zarówno Propalin, jak i Incurin to dwa leki pomagające radzić sobie z tym problemem. Incurin działa poprzez zastępowanie hormonów produkowanych przez jajniki, co pozwala na zachowanie kontroli nad pęcherzem. Pamiętaj jednak, że skuteczna dawka i częstotliwość podawania leku zależą od konkretnego psa. Jeśli nie widzisz żadnej poprawy, porozmawiaj o tym ze swoim weterynarzem, aby ewentualnie zwiększyć dawkę i znaleźć tę odpowiednią dla Twojej suni.
Pozdrawiam serdecznie,
Julie
Odstawianie wody to ogromny błąd. Każdy pies potrzebuje odpowiedniego nawodnienia. Jest to kluczowe dla jego nerek, ale także dla układu pokarmowego, kondycji sierści, a nawet sprawności umysłowej.
Pies musi mieć stały dostęp do świeżej wody przez cały czas.
Odbieranie mu dostępu do wody to po prostu znęcanie się nad zwierzęciem.
Już następnego dnia żadnych wycieków??
Dzisiaj rano szukałam informacji i wyczytałam, że efekt powinien być widoczny po tygodniu.
Dostała dziś rano piątą tabletkę Incurinu, ale na razie nie byłyśmy na spacerze, więc nie miałam jak sprawdzić, co i jak.
Wczoraj (czwartego dnia) po powrocie ze spaceru była mokra.
Za każdym razem, gdy wraca z dworu, popuszcza kropelki. Próbowaliśmy już Propalinu, ale bez skutku. Jeśli Incurin też nie zadziała, to będzie naprawdę ciężko...
Dzień dobry,
U mojej suni Incurin zadziałał natychmiast. Popuszczała po kilka kropel (zupełnie nieświadomie, nawet nie kucała do sikania) po powrocie z długich spacerów, więc raz dziennie w przedpokoju systematycznie pojawiała się mała kałuża moczu.
Dzisiaj dostaje jedną tabletkę Incurinu co drugi dzień i nie mamy już żadnych problemów, a warto dodać, że lek zadziałał już następnego dnia po podaniu. Może w takim razie to po prostu nie jest lek odpowiedni dla Twojej Prudence...
Powodzenia w szukaniu czegoś, co jej pomoże!
Hej! Przykro mi, ale zupełnie nie mam pojęcia, co poradzić w sprawie Twojej ślicznej Prudencji...
Nie znam żadnej suczki z nietrzymaniem moczu po sterylizacji. Słyszałam o takich sytuacjach, ale sama nie spotkałam ani jednej (a znam w swojej okolicy całe mnóstwo wysterylizowanych samic...). Wygląda na to, że macie po prostu niefart...
Nadal nie ma żadnej poprawy dzisiaj? Jeśli leki nic nie pomagają, to może problem wcale nie jest natury medycznej?
Nikt nie pomoże?
8 komentarzy na temat 8