Jaki charakter mają szczeniaki – mieszanka husky i wilczaka czechosłowackiego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Chciałbym się dowiedzieć, jakiego charakteru mogę się spodziewać po moim przyszłym psie, który będzie miksem husky i wilczaka czechosłowackiego. Za jakieś dwa tygodnie zamieszkają u mnie dwa szczeniaki – piesek i suczka. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego połączenia, ale mniej więcej domyślam się, czego się spodziewać. Sporo czytałem o husky i o wilczakach, ale nigdy nie słyszałem o takiej konkretnej krzyżówce. Czy są tu osoby, które mają takie psiaki? Chciałbym wiedzieć, na co się nastawić, bo bardzo nie chciałbym, żeby były u mnie nieszczęśliwe. Sam jestem osobą aktywną, mój syn też uprawia sport.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

143 odpowiedzi
Sortuj według:
  • E
    Evelyne_fr Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój Jack Russell został zaatakowany przez tę rasę. Takie krzyżówki powinny być zakazane. Leczenie u weterynarza kosztowało mnie około 3300 zł.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak jak słusznie zauważyła Tania28700, takich krzyżówek należy unikać, szczególnie w przypadku tych ras, które i tak nie należą do najłatwiejszych.

Zanderic już nie zagląda na forum – mam nadzieję, że początkowa euforia nie ustąpiła miejsca rozczarowaniu...

Przetłumaczony francuski
    maelfie
    Maelfie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może i maluchy są prześliczne z wyglądu... ale nienawidzę takich wybuchowych mieszanek... Nie wiadomo, co z tego wyrośnie, jak pies dorośnie, więc przestańmy robić głupoty!

No dobra, stało się, doszło do takiego skrzyżowania i życzę właścicielowi jak najlepiej (swoją drogą, czekamy na wieści co u nich), ale kurczę, nie wolno powtarzać takich krzyżówek! Jest już wystarczająco dużo psów tych ras, które szukają opiekunów potrafiących sprostać ich potrzebom, więc żadnych eksperymentalnych kryć! A kto za to wszystko oberwie? Pies, który przecież o nic nie prosił...

W pełni się z Tobą zgadzam, Tania

Przy takich problemach z charakterem u tych psów, schroniska zaraz będą pękać w szwach

Miłego weekendu 👋

Też tak myślę, ludzie często nawet nie wyobrażają sobie, jaki taki pies może mieć charakter, albo biorą go tylko dlatego, że jest ładny.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    I tak jest już zdecydowanie za dużo porzuceń. Miłego weekendu!
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Szczeniaki wizualnie mogą być piękne... może i tak, ale nienawidzę takich wybuchowych mieszanek... nie wiadomo, co z tego wyrośnie, jak dorosną, więc przestańmy robić głupoty!

No dobra, stało się, doszło do tego skrzyżowania i życzę właścicielowi jak najlepiej (swoją drogą, czekamy na wieści!), ale kurczę, nie wolno powtarzać takich mieszanek! Jest już wystarczająco dużo psów tych ras, które szukają opiekunów potrafiących sprostać ich potrzebom, więc stop eksperymentalnym kryciom! Kto i tak za to wszystko zapłaci? Pies, który przecież o nic nie prosił...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Mam suczkę, mieszankę husky, malamuta i charta – jest po prostu genialna. Do 4. roku życia była bardzo trudna do opanowania, ale jest jedyna w swoim rodzaju. Teraz ma 7 lat i jest typową dominantką. Potrzebuje mnóstwo przestrzeni, zdarza jej się uciekać, ale zawsze wraca – jeśli by nie wróciła, to znaczyłoby, że coś się stało. Jest niesamowicie wierna, inteligentna i ma bardzo silny instynkt łowiecki – u niej wszystko jest „na maksa”. A z czechosłowackim wilczakiem to już w ogóle zbliżasz się bardziej do tej dzikiej natury. Pamiętaj, że jest kilka typów husky, a siberian wcale nie jest tym najbardziej charakternym. Powinieneś mieć przepiękne szczeniaki. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cudowne te dwa słodziaki... Jak się zmieniły? Mają już teraz rok? Moja siostra ma miksa wilczaka czechosłowackiego z saarloosem... Też jest z nim wesoło, nie ma co... i właściwie nie da się go tak naprawdę ułożyć... Jak to wygląda u Ciebie z taką mieszanką?

Przetłumaczony francuski
    Keris
    Keris Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, ale te dwa słodziaki są śliczne

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, właśnie trafiłem na tę dyskusję i zastanawiam się, co wyrosło z tej krzyżówki po roku. Dzięki z góry! ;)
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Jaybanou, nie da się przewidzieć, jaki charakter będzie miała taka wybuchowa mieszanka. To już same w sobie są dwa psy z charakterem, więc... to jedna wielka niewiadoma, na którą ja bym się nie pisał!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 143

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post