Jaki charakter mają szczeniaki – mieszanka husky i wilczaka czechosłowackiego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Chciałbym się dowiedzieć, jakiego charakteru mogę się spodziewać po moim przyszłym psie, który będzie miksem husky i wilczaka czechosłowackiego. Za jakieś dwa tygodnie zamieszkają u mnie dwa szczeniaki – piesek i suczka. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego połączenia, ale mniej więcej domyślam się, czego się spodziewać. Sporo czytałem o husky i o wilczakach, ale nigdy nie słyszałem o takiej konkretnej krzyżówce. Czy są tu osoby, które mają takie psiaki? Chciałbym wiedzieć, na co się nastawić, bo bardzo nie chciałbym, żeby były u mnie nieszczęśliwe. Sam jestem osobą aktywną, mój syn też uprawia sport.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

143 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Ooooch, co za boski pyszczek!!! Dzięęęki, to sama radość dla oczu!! 😉

Nie ma za co, mi też sprawiło to wielką frajdę.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jejku, ale ma genialną mordkę!!! dzięki wielkie, aż miło popatrzeć!! 😉
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wilczaki są bardzo, bardzo inteligentne. Wydaj z siebie głośne „ał!”, żeby go zaskoczyć, i odwróć jego uwagę od tego, co chce zrobić – rzuć mu jakąś zabawkę.

Dzięki, spróbuję!

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Wilczaki są bardzo, ale to bardzo inteligentne. Krzyknij głośne „ał!”, żeby go zaskoczyć, i odwróć jego uwagę od tego, co akurat chce zrobić – rzuć mu jakąś zabawkę.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wcale nie piłem do Ciebie, absolutnie nie: wiem, że robisz i będziesz robić wszystko, co w Twojej mocy dla ich dobra, jasna sprawa.

Tak, tak i poproszę o więcej fotek, tylko nie rozmazanych!! Dobra, już uciekam!! Ale fakt, niełatwo zrobić zdjęcia takim dwóm wariatom jak wilczaki, uściski dla pięknych maluchów 😉

Dzięki, domyślam się haha, ale po prostu chciałem trochę wyjaśnić mój punkt widzenia. Nie martw się, nie wziąłem tego do siebie xd.

Zaczynają mnie naprawdę zaskakiwać, bardzo ładnie pilnują komendy „siad”, kiedy wracamy do domu po spacerze, żebym mógł im wytrzeć łapy. Jedyna rzecz, która mnie trochę martwi, to mój piesek – mam wrażenie, że gryzie trochę za mocno podczas zabawy w porównaniu do swojej siostry, która jest pod tym względem bardzo delikatna. Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi na ten temat.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wcale nie pisałem tego o tobie, wręcz przeciwnie: wiem, że robisz i będziesz robić wszystko, co w twojej mocy dla ich dobra, doskonale to rozumiem.

Tak, tak, i czekamy na więcej fotek, tylko poproszę niewyraźne!! Dobra, już uciekam!! Ale fakt, niełatwo robić zdjęcia takim dwóm agentom jak wilczaki, uściski dla pięknych maluchów 😉

dzięki, domyślam się haha, ale chciałem po prostu trochę wyjaśnić mój punkt widzenia. Nie martw się, wcale nie wziąłem tego do siebie xd.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    To wcale nie było do Ciebie, absolutnie: wiem, że robisz i będziesz robić wszystko, co w Twojej mocy dla ich dobra, doskonale to rozumiem. Tak, tak, czekam na więcej fotek, tylko proszę, żeby nie były rozmazane!! Dobra, już uciekam!! Choć przy takich dwóch wariatach jak wilczaki, zrobienie zdjęcia to nie lada wyzwanie 😉 wymiziaj te piękne dzieciaki!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, właśnie przeczytałam to ogłoszenie, biedna sunia! Mam nadzieję, że znajdzie kogoś, kto sprosta wymaganiom tej rasy i sprawi, że ona znów odzyska chęć do życia. Kiedy mówię, że jestem przeciwna krzyżowaniu ras „wybuchowych”, gdy brakuje odpowiedniego podejścia, to znaczy, że to po prostu musi się nie udać! Przecież już same te dwie rasy są spec...

„Niedominująca wobec innych psów” – no okej, ale ona jeszcze nie dorosła, wszystko może się jeszcze zmienić.

I tak, jeśli chodzi tylko o kwestię ogrodzenia, to przecież są na to rozwiązania! Naprawdę biedna psinka! 😈

Tak, masz rację w tym wszystkim, mam nadzieję, że stanę na wysokości zadania! Ale ogólnie nie mam co ********. Właśnie uczę ich dobrych manier i słuchają mnie na swój sposób. Nie ma złych psów, są tylko źli właściciele. Zawsze trzeba zacząć od siebie i próbować zrozumieć dlaczego coś się dzieje – tak właśnie zamierzam pracować z moimi psiakami. I nie wzięłam ich tylko dla tych pięknych pyszczków, choć są cudne, ale po to, żeby móc z nimi uprawiać sport. Jak byłam mała, to zawsze mieliśmy psy, ale nigdy nie zajmowałam się nimi jako odpowiedzialna dorosła osoba. Dopiero po długich przemyśleniach uznaliśmy, że spróbujemy. Jasne, nasze życie już się zmieniło, ale to w słusznej sprawie. Uczymy się razem z nimi, bo jest mnóstwo nowych rzeczy, haha. Udało mi się zrobić fajne zdjęcie, jak uczyłam ich komendy „zostań”, co było mega trudne, haha. Na razie zachowują się jak typowe wilczaki, są bardzo strachliwe, ale chodzę z nimi pod szkołę, żeby je oswajać z ludźmi. Na pewno będę dawać znać, co u nas słychać.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Tak, właśnie czytałam to ogłoszenie, biedna sunia! Mam nadzieję, że trafi na kogoś, kto sprosta wymaganiom tej rasy i sprawi, że mała odzyska chęć do życia. Zawsze powtarzam, że krzyżowanie ras o tak „wybuchowym” charakterze bez fachowej wiedzy to przepis na porażkę! Już same te dwie rasy są specyficzne...

„Nie jest dominująca wobec innych psów” – okej, ale ona jeszcze nie dorosła i wszystko może się jeszcze zmienić.

No i fakt, jeśli chodzi tylko o ogrodzenie, to przecież są na to sposoby!

Biedna psinka, naprawdę! 😈

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Ale cudne!! Co za mieszanka!! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak będą rosły! 👌

Przetłumaczony francuski
  • 100 komentarzy na temat 143

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post