Jaki charakter mają szczeniaki – mieszanka husky i wilczaka czechosłowackiego?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
To strasznie smutne, mam nadzieję, że takich sytuacji będzie coraz mniej. Psa się nigdy nie porzuca, trzeba być odpowiedzialnym, do jasnej cholery!!!! Poza niektórymi wyjątkowymi przypadkami, kiedy ludzie naprawdę mają poważny problem i muszą się rozstać ze swoimi psami, to dla mnie jest to po prostu zwykła zła wola!!!! A potem te biedne psiaki spędzają całe życie w różnych domach tymczasowych. W każdym razie Twoje wyglądają teraz na bardzo zadowolone, aż miło popatrzeć, wielkie buziaki dla Was!
Tak, to prawda, masz rację, ale u mnie są one odkąd skończyły dokładnie 7 tygodni i już zaczynają sporo rozumieć. Co wieczór mamy czas na wspólne przytulanki, treningi i zabawę, wszystko idzie super. Uwielbiam te moje małe potworki lol. Do tego fajnie się uzupełniają, bo Laska jest bardzo spokojna, a Rocky to niezły wariat. Mam nadzieję, że nigdy nie będę w takiej sytuacji, żeby musieć je oddać, zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby były u mnie jak najszczęśliwsze.

https://www.leboncoin.fr/animaux/930503263.htm?ca=21_s
To smutne, mam nadzieję, że takich sytuacji będzie coraz mniej. Psa się nigdy nie porzuca, bierze się za niego odpowiedzialność, do cholery!!! Poza nielicznymi, autentycznymi przypadkami, gdy ludzie naprawdę mają poważny problem i muszą rozstać się ze zwierzakiem, dla mnie to po prostu zła wola!!!! A potem te biedne psiaki spędzają całe życie, błąkając się po różnych domach tymczasowych. W każdym razie Wasze wyglądają na ten moment na bardzo zadowolone i aż miło na nie popatrzeć. Wielkie buziaki dla Was!
Dzięki w ich imieniu! To prawda, przy dwóch takich psach jest niezły sport, ale za to dom tętni życiem, uwielbiam to. Tak się nastawiłam, że dostanę nieźle w kość, że teraz uważam, że jest całkiem okej. Mogło być gorzej, haha

Tak, ja też domagam się więcej! Zresztą zrobienie zdjęcia wilczakowi (czyli jeszcze z domieszką husky) to wyższa szkoła jazdy!! 😉
xDD właśnie załapałam, no tak, żeby zrobić im zdjęcia, trzeba im dać coś, co przyciągnie ich uwagę do obiektywu, bo inaczej wychodzą same rozmazane fotki xDD. Filmy są lepsze!

Tutaj na zdjęciu są w kojcu ogrodzonym deskami, oprócz przodu, którędy mogą wyjść – piszę to, zanim ktoś mnie oskarży o znęcanie się xDD.

Tak, ja też domagam się więcej zdjęć! Zresztą, zrobić fotkę wilczakowi (a tym bardziej takiemu z domieszką husky) to niezły wyczyn!! 😉
Haha, właśnie załapałem. No tak, żeby zrobić im zdjęcia, trzeba im pokazać coś, co przyciągnie ich wzrok do obiektywu, bo inaczej wychodzą same rozmazane foty, haha. Na filmikach wychodzi to dużo lepiej!

Opowiedz nam trochę, jak to u was wygląda, na pewno nie jest łatwo!
Na razie nie mam co ********, są pełne energii. O mało nie straciłem suczki, bo jadła tak szybko, że jedzenie utknęło jej w gardle i musiałem je wyciągać, strasznie się najadłem strachu. Potem była w szoku i przez 3 minuty siedziała calutka spokojna. STRACH MOJEGO ŻYCIA! Są cwane, zwłaszcza Laska! Czasami mówię do Rocky’ego „leżeć”, a to Laska na niego wskakuje, żeby go zmusić do położenia się, haha. Jest bardzo inteligentna w porównaniu do Rocky’ego, który jest strasznym wariatem, haha.
Póki co to ewidentnie mieszanka wilczaka z husky. Uwielbiają biegać, ale bardzo boją się wychodzić poza teren posesji, choć powoli zaczyna być lepiej. Powroty do domu odbywają się biegiem, uwielbiają to, zwłaszcza Laska. Rocky za to woli się zatrzymywać i wszystko obwąchiwać, haha. Moim zdaniem to Laska będzie przewodzić stadu. Trudno powiedzieć, bo są jeszcze młode. Według mnie nie będą to psy posłuszne na każde skinienie palca, ale wiedziałem to od początku. Inaczej wziąłbym owczarka niemieckiego. Poza tym jestem bardzo szczęśliwy, że mogę z nimi spędzać czas, strasznie się cieszą, jak wracam z pracy, haha. W ciągu dnia zajmuje się nimi moja żona z naszą trójką dzieci. Są bardzo ciekawskie i wszystko słyszą. No i to by było mniej więcej na tyle, haha, opowiem coś więcej, jak już trochę podrosną.

Opowiedz nam trochę, jak wam idzie, na pewno nie jest łatwo!
Na razie nie mam co ********, tryskają energią. O mało co nie straciłam też mojej suczki, bo jadła tak szybko, że musiałam jej wyciągać jedzenie z gardła, strasznie się bałam. Potem była w takim szoku, że przez 3 minuty siedziała zupełnie spokojnie. STRACH MOJEGO ŻYCIA! Są mega cwane, zwłaszcza Laska! Czasem mówię „leżeć” do Rockiego, a to Laska na niego wskakuje, żeby się położył, haha. Jest mega inteligentna w porównaniu do Rockiego, który jest strasznym wariatem, xd
Tak, ja też domagam się więcej! Zresztą zrobienie zdjęcia wilczakowi (czyli jeszcze z domieszką husky’ego) to nie lada wyzwanie!! 😉
A ty Tania, masz może jakieś fotki tych swoich bolidów haha?
Tania to było imię, które wybrałam jako pierwsze xd, a ostatecznie skończyło się na Lasce i Rockym ☺️
Tak, ja też domagam się więcej! Zresztą zrobienie zdjęcia wilczakowi (czyli jeszcze do tego z husky) to nie lada wyzwanie!! 😉
A Ty Tania, masz może jakieś fotki tych swoich bolidów? lol