Jaki charakter mają szczeniaki – mieszanka husky i wilczaka czechosłowackiego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Chciałbym się dowiedzieć, jakiego charakteru mogę się spodziewać po moim przyszłym psie, który będzie miksem husky i wilczaka czechosłowackiego. Za jakieś dwa tygodnie zamieszkają u mnie dwa szczeniaki – piesek i suczka. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego połączenia, ale mniej więcej domyślam się, czego się spodziewać. Sporo czytałem o husky i o wilczakach, ale nigdy nie słyszałem o takiej konkretnej krzyżówce. Czy są tu osoby, które mają takie psiaki? Chciałbym wiedzieć, na co się nastawić, bo bardzo nie chciałbym, żeby były u mnie nieszczęśliwe. Sam jestem osobą aktywną, mój syn też uprawia sport.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

143 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Dwa takie psiaki, no to powodzenia. Suczka pewnie miała za mało mleka, skoro odrzucała małe, więc szczeniaki musiały pewnie cały czas na niej wisieć. Brałeś te psy od kogoś prywatnie, kto pewnie nie zmienił diety swojej suczce?

Tak, to były osoby prywatne, bardzo dbali o swoją sunię i szczeniaki, ale nie mieli zbyt dużej wiedzy.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wow! Podwójna dawka psot!! To dopiero wyzwanie – już przy jednym jest co robić, a co dopiero przy dwóch! Czapki z głów! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak będą rosły!! 😉 Jeśli będziesz potrzebować rady, chętnie pomogę – znam tę rasę całkiem nieźle dzięki moim dwóm bolidom! 👌

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dwa takie psiaki, no to powodzenia. Suni pewnie brakowało pokarmu, skoro odrzucała maluchy, więc małe pewnie cały czas na niej wisiały. Brałeś te psy od osoby prywatnej? Wygląda na to, że właściciel nie zmienił suczce diety na czas karmienia.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wow! Ale one są urocze! I co za mieszanka! Do schrupania!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Będziesz musiał przejąć stery, a przede wszystkim dobrze by było, gdyby był pod ręką jakiś pies mentor, który jeszcze przez chwilę kontynuowałby naukę psich zachowań.🙂

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś
    Będziesz musiał przejąć pałeczkę, a przede wszystkim fajnie by było mieć pod ręką jakiegoś psa lub suczkę „mentora”, żeby jeszcze przez chwilę kontynuować naukę psiej komunikacji. 🙂
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

I nie będzie miał nawet 2 miesięcy, kiedy go odbierzesz? Szkoda, dobrze by było, gdyby został jeszcze trochę z rodzeństwem i mamą. Nie zawsze dobrze jest zabierać malucha tak wcześnie.

Tak, dowiadywałem się w tej kwestii, ale mama odrzuciła je po miesiącu, więc ta pani musiała przejąć nad nimi opiekę. Mama miała bardzo bolesne sutki. Będą miały dokładnie 7 tygodni.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

I nie będzie miał jeszcze skończonych dwóch miesięcy, kiedy do Ciebie trafi? Szkoda, dobrze by było, gdyby został jeszcze trochę z mamą i rodzeństwem. Nie zawsze wychodzi na dobre, gdy zabiera się maluchy zbyt wcześnie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ma 7 tygodni, urodził się 28.12.2015.
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Wow, to już tuż-tuż!! Ile on ma teraz lat?

Przetłumaczony francuski
  • 130 komentarzy na temat 143

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post