Jaki charakter mają szczeniaki – mieszanka husky i wilczaka czechosłowackiego?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś
Cześć! Chciałbym się dowiedzieć, jakiego charakteru mogę się spodziewać po moim przyszłym psie, który będzie miksem husky i wilczaka czechosłowackiego. Za jakieś dwa tygodnie zamieszkają u mnie dwa szczeniaki – piesek i suczka. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego połączenia, ale mniej więcej domyślam się, czego się spodziewać. Sporo czytałem o husky i o wilczakach, ale nigdy nie słyszałem o takiej konkretnej krzyżówce. Czy są tu osoby, które mają takie psiaki? Chciałbym wiedzieć, na co się nastawić, bo bardzo nie chciałbym, żeby były u mnie nieszczęśliwe. Sam jestem osobą aktywną, mój syn też uprawia sport.
Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

143 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Dobry wieczór, Zanderic, chciałem zapytać, gdzie udało Ci się znaleźć mieszankę husky'ego z wilczakiem czechosłowackim? Chciałbym też dowiedzieć się, jakie charaktery mają Twoje dwa psiaki.

Pozdrawiam,

Jérôme

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć! Śledzę z daleka, jak wasze psiaki się zmieniają, są przepiękne. Na szkoleniu mówili nam, żeby się „napuszyć” (wyprostować klatkę piersiową) i odwrócić tyłem, a jak tylko pies przestanie, to można go pochwalić. Poprosiłam o to samo moich sąsiadów, bo mój Maliniak ich uwielbia i to u niego super działa.

Dzięki za radę, spróbujemy tego. I dziękuję w ich imieniu za komplementy, że są ładne.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wow, co za zmiana! Ale mają ciemne te mordki! I jacy są grzeczni, aż zazdroszczę!! 😉 No i to wspinanie się na wszystko... tutaj od razu widać wilczaka!

Tak, dokładnie, to typowe wilczaki. Na początku chciałem husky, ale teraz wolę je od husky. Jeszcze raz dzięki za wasze miłe słowa, naprawdę miło się je czyta.

(Laska).
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Hej Zanderic, miło znowu widzieć Twoje psiaki!

Ile one już mają? 7 czy 8 miesięcy?

Za szybko rosną, moja w przyszłym tygodniu skończy 10 miesięcy. Czas tak szybko leci, a jaka to zmiana w wyglądzie! Teraz pewnie masz tak jak ja i sprawdzasz, co dały nasze wysiłki wychowawcze.

Są grzeczne i ułożone?

Są coraz piękniejsze!

Wymiziaj je ode mnie mocno!

Sorki za spóźnienie, na zdjęciu są na moim stole ogrodowym, mają dopiero co skończone 6 miesięcy. Dzięki za głaski, tak, jeśli chodzi o wychowanie, to jest coraz lepiej. Bywają grzeczne, o ile akurat nie dają dyla, lol. Teraz śpią na zewnątrz w budzie, bo nie chcą już wracać do domu, jest im za gorąco, więc nie mam przynajmniej zbyt wielu szkód w mieszkaniu. Ale to moje kochane skarby, nie wyobrażam już sobie życia bez nich.

Przetłumaczony francuski
    Tiffzen
    Tiffzen Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Śledzę z daleka postępy Twoich psiaków, są naprawdę przepiękne. Na szkoleniu mówili nam, żeby „napuszyć” ciało i odwrócić się tyłem, a jak tylko pies przestanie, to można go pochwalić. Poprosiłam moich sąsiadów, żeby właśnie tak robili, bo mój maliniak ich uwielbia i u nas to się super sprawdza.
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Woow, ale zmiana! Ale mają ciemne te pyszczki! I tacy grzeczni... normalnie zazdroszczę!! 😉 A to wspinanie się na coś... no tak, po tym od razu poznać clt!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Hej Zanderic, super znowu widzieć twoje słodziaki! Ile one już mają? 7 czy 8 miesięcy? Rosną zdecydowanie za szybko! Moja w przyszłym tygodniu kończy 10 miesięcy – nie wiadomo kiedy ten czas zleciał, ale zmiana w wyglądzie jest ogromna! Teraz pewnie masz tak jak ja i sprawdzasz, jakie efekty przyniosły wasze starania z wychowaniem. Są grzeczni i ułożeni? Robią się coraz piękniejsi! Wymiziaj ich mocno ode mnie!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Znowu się odzywam i to z super wieściami! Udało mi się zorganizować spotkanie z ich bratem i siostrą oraz ich mamą – to był dla nich naprawdę świetny dzień.

Nie udaje mi się wrzucić zdjęcia, na którym są wszyscy razem, bo plik jest za duży, sorki!
    Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

U nas prosimy gości, żeby po wejściu odwrócili się tyłem i pokazali, że nie zwracają uwagi na psiaki. Dopiero jak się uspokoją, trzeba je pogłaskać na powitanie! Inaczej po prostu nie dają spokoju.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To nie jest może jakieś magiczne rozwiązanie, ale trochę działa – przestaje skakać i dostaje głaski dopiero potem. Jak jest mega radosny, to znowu zaczyna i trzeba mu powtarzać „siad” itd., ale myślę, że to całkiem spoko opcja na naukę ^^
    Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 143

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post