Krwawienie po sterylizacji

V
Valou052809 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Mam pytanie... Dziś rano wysterylizowałam moją półtoraroczną suczkę. Całe popołudnie odpoczywała i w zasadzie w ogóle się nie ruszała...

Jednak dzisiaj wieczorem zauważyłam krew przesiąkającą przez opatrunek. To nie jest żaden krwotok, ale i tak zostawia plamy na podłodze. Czy to normalne?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Cześć, po sterylizacji może pojawić się lekkie krwawienie. Przemyj ranę solą fizjologiczną, a jeśli jej nie masz, to zwykłą wodą i sprawdź, czy szwy dobrze trzymają. Jeśli zauważysz, że krwawienie jest zbyt silne, skontaktuj się ponownie ze swoim weterynarzem, żeby upewnić się, że rana jest odpowiednio zamknięta.

Floriane

Przetłumaczony francuski
    Jador
    Jador Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Opatrunek po operacji powinien być czysty, a nie z takimi plamami. Drobne przesięki mogą się zdarzyć, ale nie do tego stopnia, żeby brudzić podłogę... Zadzwoń do swojego weterynarza, może została źle zszyta...

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post