MÓJ PIES POŁKNĄŁ CIAŁO OBCE
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Mama o tym wie, ale problem w tym, że mama nie ma samochodu, a tata pracuje na nocki...
Moja rada jest taka sama – pogadajcie o tym wspólnie z rodziną.
I nie wahaj się odwiedzić weterynarza, jeśli pojawią się wymioty albo zatwardzenie (brak kupy)...
U szczeniaka można pomóc „przepchnąć” sprawę, dając mu troszkę oliwy z oliwek...
Dla psa ważącego mniej niż 10 kg wystarczy niecałe pół łyżeczki surowej oliwy z oliwek, raz dziennie.
U malucha nie podawaj tego częściej niż raz na dobę.
Wszystko po to, żeby nie wywołać biegunki... (obserwuj jego wypróżnienia).
W zależności od diety... jeśli jadł już wcześniej marchewkę, możesz mu podać 1 łyżeczkę surowej, zblendowanej marchewki z odrobiną wody...
Obecnie trzeba bardzo uważać na surową wieprzowinę (we Francji odnotowano przypadki choroby Aujeszkyego w hodowlach).
Niektórzy barfiarze od czasu tych doniesień unikają podawania surowego mięsa wieprzowego czy podrobów...
Do jutra, trzymam kciuki za waszego malucha.
W pierwszej kolejności powinieneś o tym porozmawiać ze swoimi rodzicami...
Bardzo bym chciał, ale nie mogę go wziąć do siebie... 😕
Jasne, dzięki za pomoc, będę dawać znać 😌
No dobra, ale po jakim czasie robi się to niebezpieczne, tak w skrócie – jak długo może nie robić kupy? I czy jest coś, co mogłoby mu jakoś ułatwić sprawę?
Tak, jeśli ten papier go przytka, to będzie wymiotować tym, co zjadł... bo po prostu nic nie będzie przechodzić przez układ pokarmowy.
Jak zrobi kupę, to koniecznie sprawdź, czy wychodzi z niej papier i w jakiej ilości.
Będziesz mieć spokój dopiero wtedy, kiedy prawie cały papier będzie już na zewnątrz...
Jeśli papier utknie gdzieś dalej, pies najpierw będzie się ustawiał do załatwienia, ale nie będzie mógł nic wydalić... a wymioty pojawią się dopiero znacznie później.
Więc oczywiście musisz pilnować, żeby nie było wymiotów, ale też przez najbliższe dni sprawdzać, czy wszystko wychodzi naturalnie drugą stroną.