Pies – drżenie / burczenie w brzuchu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Mam małego pieska, który wabi się Pixel. To taki mały psiak w typie yorka, ma mniej niż rok.

Ostatnio zaczęło mu burczeć w brzuszku i przez 24 godziny był bardzo osowiały. Nie jadł, nie pił. Po tym czasie wszystko wraca do normy.

Po kilku takich sytuacjach poszedłem do weterynarza. Powiedział mi, że to kolki i zalecił taką karmę (może to pomoże):

http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_uklad_pokarmowy/zoladek_jelita/intestinal/301228

Wcześniej jadł Friskies Junior.

Żadnych innych badań nie było. Weterynarz tylko pomacał mu brzuszek i stwierdził, że wszystko jest okej, poza tym osowieniem, burczeniem i drżeniem.

Od 4-5 dni karmimy go tą nową karmą, ale jeszcze dziś rano w brzuchu znowu mu burczało. Na szczęście bez drżenia czy innych objawów. Dziwne to... ^^

Dodatkowe informacje: w zeszłym tygodniu dwa razy wymiotował rano w odstępie dwóch dni – najpierw żółtą pianą, a potem żółcią.

Jestem typem osoby, która bardzo szybko zaczyna się martwić.

Czy jeśli to się powtórzy, powinienem znowu iść do weterynarza i zrobić jakieś badania? Chcę mieć po prostu czarno na białym, że nic mu nie jest, czy mam się do tego po prostu przyzwyczaić?

Z góry dziękuję wam za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Na Twoim miejscu podałabym mu jakiś środek osłonowy na żołądek, na przykład typu Phosphaluvet (substancja czynna: glinu fosforan), bo Twój piesek na pewno ma bóle żołądka, zwłaszcza jeśli wymiotował żółcią. Możesz spróbować stosować takie krótkie kuracje, gdy tylko poczuje się gorzej. Jeśli to nie pomoże, trzeba będzie ponownie udać się do weterynarza.

Karma, którą Ci polecono, nie jest zbyt dobra, bo zawiera między innymi kukurydzę – lepiej zdecydować się na karmę bezzbożową.

Czy Twój pies je trawę, kiedy ma te ataki?

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post