Trzęsąca się łapka u 2-miesięcznego szczeniaka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry,
Widzę, że Pana/Pani post ma już 7 lat... więc jest dość stary... Chciałbym się dowiedzieć, jakie były ostatecznie wyniki u Pana/Pani psa. Mój pies ma te same problemy, trzęsie się, gdy stoi i siedzi.
Ale kiedy leży, to już się nie trzęsie...
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Miłego dnia
„Zauważyłem od jakiegoś czasu, że mój 2-miesięczny szczeniak ma jedną przednią łapkę, która mu drży (zawsze tę samą). Dzieje się tak, gdy siedzi albo nawet stoi nieruchomo. Jednak nie wygląda na to, żeby go bolało... biega, bawi się, skacze, a kiedy dotykam łapki... to go nie boli”.
MIAŁEM TEN SAM PROBLEM, Charly ma 10 miesięcy 😲
Zabierz go do weterynarza jak najszybciej, Charly zranił się w wilczy pazur i łapa mu drżała, kiedy siedział lub stał nieruchomo ;) Miał skręcenie :-/ Może go bardzo boleć!
Weterynarz przepisał Charly’emu antybiotyki na 10 dni, rano i wieczorem.
To nie było jakieś wielkie skręcenie, ale i tak go bolało! U nas też był tak samo radosny jak zwykle, a pod tym wszystkim kryło się jednak małe skręcenie
Zgadzam się z Nefertaari! Każdy by o tym wiedział, gdyby psy potrafiły „udawać”, że coś im dolega! Strzelanie fochów, popiskiwanie czy robienie smutnych min, żeby zwrócić na siebie uwagę – to jak najbardziej, ale nie symulowanie problemów fizycznych!
Mojej suni też od czasu do czasu drżą łapy. Zdarza się to, gdy jest zmęczona, a było to znacznie bardziej widoczne, kiedy jeszcze rosła. Pytałam o to moją weterynarz i powiedziała mi, że jeśli pies normalnie chodzi i biega, to nie ma się czym martwić, to po prostu lekkie zmęczenie (nam też się to zdarza, kiedy jesteśmy wykończeni!). Może to też być zwykły skurcz. W sumie nic groźnego, ale ważne, żeby nie działo się to cały czas!
mimi77 ma rację, to może być tylko teatrzyk!
http://wamiz.com/tooniz/clignotant-20273.html
Moja suczka ma 2 miesiące i miała dokładnie to samo – ciągle trzęsła tą samą łapką, a czasem w ogóle nie stawiała jej na ziemi.
Poszłam do weterynarza, zrobił badania i okazało się, że zupełnie nic jej nie jest, a mała nawet nagle przestała kuleć.
Wet powiedział mi, że to może być zwykłe aktorstwo, żeby cała uwaga była skupiona tylko na niej.