Trzęsąca się łapka u 2-miesięcznego szczeniaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Od jakiegoś czasu zauważam, że u mojego 2-miesięcznego szczeniaka drży jedna przednia łapka (zawsze ta sama). Dzieje się tak, gdy siedzi, a nawet gdy stoi nieruchomo. Jednak nie wygląda na to, żeby go bolało... biega, bawi się, skacze, a kiedy dotykam jego łapki, nie reaguje bólem.

Wizytę u weterynarza mamy za 3 tygodnie na drugie szczepienie, ale chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was miał podobny problem i czy to coś poważnego? Jeśli tak, to nie będę czekać tych 3 tygodni i wcześniej zgłoszę się do weta.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • C
    Cha02 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Widzę, że Pana/Pani post ma już 7 lat... więc jest dość stary... Chciałbym się dowiedzieć, jakie były ostatecznie wyniki u Pana/Pani psa. Mój pies ma te same problemy, trzęsie się, gdy stoi i siedzi.

Ale kiedy leży, to już się nie trzęsie...

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Miłego dnia

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, zauważyłem od jakiegoś czasu, że mojemu dwumiesięcznemu szczeniakowi drży jedna przednia łapka (zawsze ta sama). Dzieje się tak, gdy siedzi, a nawet gdy stoi nieruchomo. Jednak nie wygląda na to, żeby go coś bolało... biega, bawi się, skacze, a kiedy dotykam łapki, to go nie boli. Idę do weterynarza za 3 tygodnie na drugie szczepienie, ale chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was miał może taki problem i czy to coś poważnego? Bo jeśli tak, to nie będę czekać tych 3 tygodni i wcześniej zgłoszę się do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, zauważyłem od jakiegoś czasu, że mojemu dwumiesięcznemu szczeniakowi drży jedna przednia łapka (zawsze ta sama). Dzieje się tak, gdy siedzi, a nawet gdy stoi nieruchomo. Jednak nie wygląda na to, żeby go coś bolało... biega, bawi się, skacze, a kiedy dotykam łapki, to go nie boli. Idę do weterynarza za 3 tygodnie na drugie szczepienie, ale chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was miał może taki problem i czy to coś poważnego? Bo jeśli tak, to nie będę czekać tych 3 tygodni i wcześniej zgłoszę się do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, ja też mam ten sam problem z moim 3-miesięcznym szczeniakiem. Trzęsie jej się tylko jedna łapka, ale bawi się normalnie. Kiedy ją dotykam, nic się nie dzieje i nie wygląda, żeby ją coś bolało. Jeśli możecie mi jakoś pomóc, to bardzo proszę o rady.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

„Zauważyłem od jakiegoś czasu, że mój 2-miesięczny szczeniak ma jedną przednią łapkę, która mu drży (zawsze tę samą). Dzieje się tak, gdy siedzi albo nawet stoi nieruchomo. Jednak nie wygląda na to, żeby go bolało... biega, bawi się, skacze, a kiedy dotykam łapki... to go nie boli”.

MIAŁEM TEN SAM PROBLEM, Charly ma 10 miesięcy 😲

Zabierz go do weterynarza jak najszybciej, Charly zranił się w wilczy pazur i łapa mu drżała, kiedy siedział lub stał nieruchomo ;) Miał skręcenie :-/ Może go bardzo boleć!

Weterynarz przepisał Charly’emu antybiotyki na 10 dni, rano i wieczorem.

To nie było jakieś wielkie skręcenie, ale i tak go bolało! U nas też był tak samo radosny jak zwykle, a pod tym wszystkim kryło się jednak małe skręcenie

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zgadzam się z Nefertaari! Każdy by o tym wiedział, gdyby psy potrafiły „udawać”, że coś im dolega! Strzelanie fochów, popiskiwanie czy robienie smutnych min, żeby zwrócić na siebie uwagę – to jak najbardziej, ale nie symulowanie problemów fizycznych!

Mojej suni też od czasu do czasu drżą łapy. Zdarza się to, gdy jest zmęczona, a było to znacznie bardziej widoczne, kiedy jeszcze rosła. Pytałam o to moją weterynarz i powiedziała mi, że jeśli pies normalnie chodzi i biega, to nie ma się czym martwić, to po prostu lekkie zmęczenie (nam też się to zdarza, kiedy jesteśmy wykończeni!). Może to też być zwykły skurcz. W sumie nic groźnego, ale ważne, żeby nie działo się to cały czas!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To na pewno problemy ze wzrostem. U szczeniaków zdarza się czasem, że ścięgna rosną szybciej niż kości. Może to dojść nawet do tego, że łapki drżą i wykrzywiają się tak, jakby przednie łapy były połamane. Szczeniak nad nimi wtedy nie panuje, ale wcale nie wygląda na to, żeby cierpiał. Suplementacja wapnia i odpowiednia karma dla szczeniąt i to przejdzie. Szczeniaki nie stroją żadnych fochów! Weterynarz, który wygaduje takie bzdury, powinien zostać od razu skreślony z Twojej listy! 🙅
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

mimi77 ma rację, to może być tylko teatrzyk!

http://wamiz.com/tooniz/clignotant-20273.html

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja suczka ma 2 miesiące i miała dokładnie to samo – ciągle trzęsła tą samą łapką, a czasem w ogóle nie stawiała jej na ziemi.

Poszłam do weterynarza, zrobił badania i okazało się, że zupełnie nic jej nie jest, a mała nawet nagle przestała kuleć.

Wet powiedział mi, że to może być zwykłe aktorstwo, żeby cała uwaga była skupiona tylko na niej.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 13

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post