Jaką rasę psa wybrać dla aktywnej osoby która lubi biegać i chodzić na 2-3 godzinne spacery

Anonimowy użytkownik
Anonimowy użytkownik

Jaki pies pasuje dla aktywnej osoby która lubi biegać chodzić na długie spacery?

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
5 odpowiedzi
  • Anonimowy użytkownik
    Anonimowy użytkownik

Nie mam psa, więc w tej kwestii mało mogę podpowiedzieć, ale na podstawie mojej wiedzy to:

Golden Retriever

Labrador Retriever

Border Colie

Beagle

Airedale terier

A także małe pieski i terriery.

Anonimowy użytkownik
    Anonimowy użytkownik

Polecam pani Golden retrievera mój pies czasem kładzie się i nie chce iść do domu oprócz długich spacerów Golden dają dużo radości w domu . Są to bardzo rodzinne pieski. Niestety największym minusem jest linienie ale poza tym myśle że to będzie idealny pies dla pani. :) 

Anonimowy użytkownik
    Anonimowy użytkownik

Jeśli ma pani/pan dużo cierpliwości, lubi spędzać czas aktywnie to polecam owczarka belgijskiego. To ogromnie mądre psy, zżyte z właścicielem od początku. Wymagają dużo ruchu, dużo zajęć fizycznych i psychicznych. 

Anonimowy użytkownik
    Anonimowy użytkownik

Polecam Border Colie, bardzo mądre i aktywne psy, kochają się uczyć 

Redakcja
    Redakcja

Dzien dobry, 

Jest bardzo wiele ras, które będa szczęśliwe mając właściciela, który lubi biegać. :)

Kilka propozycji znajdzie Pani w artykule poniżej:

https://wamiz.pl/pies/porady/8160/bieganie-z-psem-jak-zaczac-jakie-rasy-beda-najlepsze

Pozdrawiamy, 

Redakcja

• 5 komentarzy na temat 5