Jak wybrać klatkę dla psa do samochodu?

Cześć Forumowicze!

Planuję zakup klatki transportowej dla mojego psa do samochodu i natrafiłem na ofertę firmy SteelDog — mają m.in. klatki pojedyncze, podwójne oraz zabudowy bagażnika dla większej ilości psów. Steel Dog
Zależy mi na bezpiecznym, trwałym rozwiązaniu — stąd moje pytania do Was, bardziej doświadczonych:

1. Na co konkretnie zwracać uwagę przy wyborze klatki do auta (materiał, konstrukcja, montaż, wentylacja)?
  2. Czy ktoś korzystał już z klatek SteelDog? Jakie wrażenia — stabilność, komfort psa, łatwość w montażu?
  3. Mam border collie — czy wystarczy standardowy model, czy może warto pójść w wymiar na zamówienie (jaką nadwyżkę względem psa brać pod uwagę)?
  4. Czy klatka podwójna ma sens jeśli używam jej na jednego średniej wielkości psa — czy nie będzie zbyt luźna, co mogłoby być mniej bezpieczne?
  5. Jak zabezpieczyć klatkę w bagażniku tak, aby nie przemieściła się przy gwałtownym hamowaniu — jakie mocowania polecacie?

Będę wdzięczny za opinie, doświadczenia i zdjęcia — każda rada się liczy. Chcę zrobić mądrą inwestycję dla bezpieczeństwa mojego czworonoga i nas podczas podróży.

Dzięki z góry!

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
0 réponses
Sortuj według: