Ugryzienie - dziecko przewróciło się na śpiącego psa

Kostka123
Kostka123

Cześć, mam problem na terenie mojego domu właściwie w domu na śpiącego psa depnęło/przewróciło się dziecko około 4-5 lat. Pies w odruchu bezwarunkowym ugryzł lekko dziecko. Pies zaszczepiony, bardzo łagodny. Ojciec dziecka byl na sor i wszystko było Ok. Matka dziecka jest bardzo roszczeniowa i straszy sądem oraz sanepidem. (Rodzice dziecka po rozwodzie) czego się można spodziewać i jak się bronić w takiej sytuacji? Proszę o pomoc

Ładowanie edytora
Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.
1 odpowiedź
Sortuj według:
  • W
    Wamiziarzeq

Możesz zastraszyć jakoś. A jak będzie rozprawa to:

Argument 1: pies nie jest agresywny

Przykład: przykładem poprącym Twój argument może być to, że nauczyłaś swojego psa żeby nie gryzł mocno, sam fakt że nie ugryzł dziecka tak bardzo jest dobrym faktem  (wiem masło maślane ale musiałem jakoś skończyć moją odpowiedź)

Argument 2: zła opieka nad dzieckiem czy coś,

Przykład 2: rodzice powinni dbać o swojego brzdąca i się nim opiekować, szczególnie że to obcy dom dla niego. Odpowiedzialni za to byli rodzice, którzy próbowali zrzucić odpowiedzialność na ciebie, w razie gdyby coś się dziecku stalo.

Moja opinia: matka zachowała się jak dzban i zasługuje bycia na podium jakiegoś eventy gdzie wybiera się największego dzbana w Polsce.

PS: wiem że trch rozprawkowo to napisałem, ale niedługo pisze egzamin 8 klasisty i też musiałem się trch podszkolić. Przy okazji chciałem tobie pomóc. Papa miłego 😉

• 1 komentarz na temat 1