Coś przyklejonego do odbytu mojego kota

L
Laydiedi Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Sorki za zdjęcie, które zaraz wstawię, ale bardzo mnie to nurtuje. Przedwczoraj byłam u weterynarza z powodu kaszlu i przy okazji wspomniałam, że mój kot ma jakąś kupkę przyklejoną do odbytu.

Coś przyklejonego do odbytu mojego kota

To to małe czarne po prawej stronie na zdjęciu. (Swoją drogą, trzeba patrzeć na fotkę, przekręcając głowę w prawo, bo nie jest w pionie). Pani weterynarz powiedziała mi, że to nie jest kupa. Sugerowała, że to może być gruczoł okołoodbytowy, który trochę się wysunął, bo niby mój kot nie myje się tak, jak powinien.

Niby to możliwe, ale jakoś nie daje mi to spokoju. Próbowałam to nawilżyć ściereczką, trochę podrapać (kot oczywiście mi nie daje, co jest zrozumiałe, a to coś jest zupełnie suche!)... zachowanie mojego kota się nie zmieniło, je, bawi się, może tylko zauważyłam, że robi mniejsze kupy niż wcześniej. Weterynarz wspomniała też, że to może być początek ropnia, ale nie brzmiała na przekonaną, więc ja tym bardziej nie jestem. Nie chciałam już dopytywać, bo pewnie pomyślała, że jestem przewrażliwiona. Z drugiej strony, on ma to już od dwóch tygodni!! Ale nie wygląda na to, żeby mu to jakoś specjalnie przeszkadzało. Na dodatek, kiedy kot się napina, ta rzecz chowa się w fałdce skóry, to naprawdę uciążliwe haha.

Czy komuś z Was przytrafiło się już coś podobnego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

13 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Smaruj to wazeliną przez kilka dni, żeby to zmiękło... potem spróbuj to usunąć, delikatnie pocierając wilgotną szmatką i letnią wodą...

Przetłumaczony francuski
    A
    Arte_fr Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Czy udało wam się znaleźć jakieś rozwiązanie albo wyjaśnienie tego?! Czy to nadal zagadka?? Przepraszam, nie mam gotowej odpowiedzi, ale martwię się tak samo jak wy! Mój kotek ma przyklejone to samo i nie mam pojęcia, co robić! Nikt nie dał mi jeszcze żadnej sensownej odpowiedzi! Mam nadzieję, że w końcu znajdzie się rozwiązanie, które wam pomoże 😔
    Przetłumaczony francuski
    L
    Laydiedi Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki Kalou.

Tak, próbowałem, ale nic to nie dało.

Przetłumaczony francuski
  • 13 komentarzy na temat 13

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post