Dziwne objawy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do Was ponownie, bo mój kot ma dziwne objawy:

- Przełyka ślinę co sekundę

- Jego mruczenie brzmi bardzo metalicznie... o wiele bardziej niż zwykle

- Od czasu do czasu kaszle, jakby próbował coś wykrztusić z gardła...

- Przestał miauczeć tak jak wcześniej... (to znaczy, normalnie miauczy bez przerwy, gdy jestem w domu, a teraz cisza)

Poza tym normalnie je... ale jest mniej radosny niż zwykle...

No właśnie, myślałem, że to może być jakieś zapalenie gardła lub krtani... ale sam już nie wiem...

Waham się, czy zabrać go do weterynarza... a to dlatego, że biegam do niego za każdym razem, gdy coś jest nie tak (praktycznie co miesiąc) i widzę, że to często nie ma większego sensu (martwię się o wiele bardziej, niż sytuacja tego wymaga!)... tym bardziej że sama pani weterynarz powiedziała mi, żebym nie panikował przy każdej drobnostce...

Jak myślicie, czy to coś poważnego? Czy Wasze koty miały kiedyś podobne objawy? Powinienem poczekać parę dni i poobserwować sytuację, zanim zabiorę go do weta?

Dzięki za Wasze odpowiedzi,

Nico

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Mamie-Persan
    Mamie-persan Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Lepiej idź do weterynarza, bo pewnie ma podrażnione gardło.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

WETERYNARZ!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może ma jakiegoś kłaczka, który utknął jej w gardle!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Miałam dokładnie ten sam problem co ty, Nico. Byłam u weterynarza za pierwszym razem i nie do końca wiedział, co dolega mojej kici, ale był pewien, że ma podrażnione gardło. Zapisał jej leki przeciwhistaminowe na tydzień i kaszel ustąpił. Miesiąc później nastąpił nawrót, więc znowu dostała te same leki i jak na razie jest okej. Z racji tego, że w ciągu ostatnich kilku dni wymiotowała żółcią i kłaczkami, myślę, że to właśnie one drażniły jej gardło. Teraz podaję jej pastę odkłaczającą i czeszę ją codziennie bardzo skuteczną szczotką (furminatorem), żeby nie połykała tyle sierści (no i włosów, bo moje włosy też niestety podjada).

Mimo wszystko uważam, że kaszel to poważny objaw, więc wizyta u weta jest konieczna.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post