Dziwne zachowanie podczas zabawy

Catsword
Catsword Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Jestem na tym forum od kilku tygodni i muszę przyznać, że jest tu naprawdę fajnie.

Mam półtoraroczną kotkę, wszystko u nas w porządku, jest mega urocza.

Jest jednak jedna rzecz, o którą chciałbym was zapytać i poznać wasze opinie. Od małego, kiedy ja lub moje dzieci się z nią bawimy, ona po prostu nie może się powstrzymać od... no nie wiem, jak to dokładnie opisać... prychania, syczenia – krótko mówiąc, syczy za każdym razem, gdy złapie zabawkę, jakby puszczały jej emocje. Pierwszy raz widzę takie zachowanie u kota podczas zabawy. Czasem też warczy, gdy bawimy się za długo, i to bez względu na to, jakiej zabawki używamy.

Poza tym nie jest w ogóle agresywna, tylko w trakcie zabawy. A widać, że sprawia jej to frajdę, bo za każdym razem sama wraca do zabawki.

Pewnie po prostu taki ma charakter, ale zastanawiałem się, czy spotkaliście się już z czymś podobnym.

Z góry dzięki za wasze komentarze.

Catsword

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • N
    Nadiabounty Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Lol, u mnie jest jedna maruda i jeden miauczek, ale póki są kochane, to jakoś dajemy radę – przynajmniej w domu jest wesoło!
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mariaa Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

TAK, U MNIE TO SAMO! PODCZAS TEJ ICH GŁUPAWKI TEŻ WARKOCZĄ!

No, ja to mam takiego marudę, co to piszczy, miauczy i zrzędzi o byle co – o spanie, jedzenie, zabawę... Jak tylko czegoś chce, to potrafi tak przez cały dzień. Czasem rozumiem, o co mu chodzi, a czasem w ogóle.

Ale i tak kocham tego mojego upierdliwca.

Przetłumaczony francuski
    N
    Nadiabounty Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, moja 4-letnia sunia warczy i pomrukuje podczas zabawy. Na początku bałam się, że może zaatakować dzieci, więc mówiłam im, żeby dali jej spokój, a ostatecznie to ona sama wracała, żeby dalej się bawić. W gruncie rzeczy to taka kochana maruda – teraz pyskuje o wszystko: kiedy mówi się jej „nie” albo kiedy bierze się ją na ręce, ale jest przy tym bardzo łagodna i przytulaśna. Przyzwyczailiśmy się już do tego, to po prostu taka gadatliwa maruda lol
    Przetłumaczony francuski
    Catsword
    Zgłoś
    Dzięki za radę w każdym razie, Blue Cat.
    Przetłumaczony francuski
    Catsword
    Zgłoś

No jasne, zabawki są właśnie od tego. To faktycznie chyba nadmiar ekscytacji, ale jakbym przerywał zabawę, gdy ona tak robi, to musiałbym kończyć właściwie zaraz po tym, jak zacząłem :p

Zobaczymy z czasem, myślę, że nauczy się nad sobą panować. To dość nietypowa kotka, ale właśnie za to ją kocham – jest zupełnie inna niż wszystkie koty, jakie do tej pory znałem.

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Niektóre koty podczas zabawy potrafią się niesamowicie nakręcić i wykazywać niemal onieśmielające zachowania. Myślę, że nie ma się czym martwić, ale może po prostu Twoja kotka ma za mało sesji zabawy z Tobą, stąd to nadmierne pobudzenie, kiedy już zaczniecie. Osobiście przerywałabym zabawę w momencie, gdy wpada w taki stan, żeby emocje trochę opadły. Najważniejsze, że nie okazuje agresji wobec ludzi – zabawki natomiast są właśnie po to, żeby je „maltretować”, taki już ich smutny los...

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post