Jak zamknąć tę ranę?

S
Sylvie1305 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mój kot przeszedł operację z powodu dużej, otwartej rany. Niestety szwy puściły już następnego dnia, pojawiło się mocne krwawienie, więc zabrałam go z powrotem do weterynarza. Tym razem założył zszywki, ale one też nie wytrzymały. W efekcie mam kota z raną, która zagoiła się tylko w połowie... Trzeba dodać, że rana ma ponad 10 cm i znajduje się w dość trudnym miejscu. \/p>

Początek rany wygląda już całkiem nieźle (jakieś 5 cm się zagoiło), ale reszta to katastrofa. W stawie za łapką jest ziejąca dziura i za każdym razem, gdy kot rusza łapą, wszystko się naciąga i przez to nie chce się goić!! Czy jest jakiś sposób, żeby w końcu zamknąć tę ranę raz a dobrze? Zwłaszcza że zapłaciłam za to wszystko już około 1400 zł...\/p>

Zrozumiecie lepiej mój niepokój, jak zobaczycie zdjęcie 😕😕

Jak zamknąć tę ranę?\/p>\/p>

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

38 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No proszę, jak chcą, to potrafią się postarać, tylko dlaczego nie zrobili tego od razu? Dzięki za wieści i powodzenia z Twoim słodziakiem.

+1, nic dodać, nic ująć!

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Uff. Teraz pozostaje już tylko zapomnieć o tym przykrym epizodzie, biedny kiciuś...

Przetłumaczony francuski
    T
    Trifouillette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Biedactwo, trzy narkozy to jednak sporo. Ale tym razem wstawili mu suwak 😉
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No proszę, jak chcą, to jednak potrafią dobrze wykonać swoją robotę, tylko dlaczego nie zrobili tego od razu? Dzięki za wieści i powodzenia w dalszej drodze z Twoim psiakiem.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobrze, że się poskarżyłeś, bo takie spartaczone „operacje” to naprawdę nie jest normalna sprawa.

To już dla niego trzecia narkoza, a to wcale nie jest obojętne dla organizmu, nawet jeśli teraz są one lżejsze niż kiedyś.

Obserwuj, jak rana się zrasta, bo następnym krokiem będzie chyba maszyna do szycia... 🤦

Policzyłeś szwy?

Przetłumaczony francuski
    S
    Zgłoś

No przyznam, że trochę sobie pomarudziłam, ale to głównie przez to moje ogólne poirytowanie 😅 Chodzi o mojego kota! Ale sami wyszli z takim gestem, w każdym razie ja o nic się nie dopominałam.

Może to szycie nie jest jakimś mistrzostwem świata, ale najważniejsze, że się trzyma! 😋

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

Dzień dobry, pani Sylwio, i dziękuję za wieści.

Wniosek z tego taki, że weterynarze są świetni, o ile tylko da im się kilka szans...

Ale u mnie od teraz tacy nie mieliby szans na powrót w drugim tygodniu! 😁

Na szczęście tym razem nic Pani nie policzyli – sami to zaproponowali, czy musiała Pani trochę „pomarudzić”?

Pokaże nam Pani te nowe, super szwy? ^^

Przetłumaczony francuski
    S
    Zgłoś
    Cześć wszystkim, wracam do Was z lepszymi wieściami! Mój kotek przeszedł ponowną operację (na ich koszt) i został jeszcze raz zaszyty, ale tym razem inną metodą. I tym razem wszystko trzyma 😻 Czuje się już o wiele lepiej, teraz musimy tylko poczekać, aż wszystko się całkowicie wygoi, zanim znowu będzie mógł wyjść na zewnątrz pooddychać świeżym powietrzem 🤗
    Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

Tylko jedna babka, która pracowała w parze z mężem; całkiem w porządku, kontaktowa, ale oddała oko mojego kota do operacji (enukleacji) swojemu mężowi, mimo że wcześniej zapewniała mnie, że nie ma żadnego problemu, gdy proponowałam pójście do specjalisty.

On kompletnie zawalił ten zabieg, a jak zaczęłam mieć pretensje, to przyznała mi się, że sama nigdy tego nie robiła i spanikowała, bo to w końcu oko...

Najgorsze, że mąż wcale nie był większym ekspertem. 😠

Poczułam się po prostu oszukana, a patrząc na to, co ten jej facet nawyprawiał, ona pewnie sama zrobiłaby to lepiej od niego...

Od tamtej pory z problemami wymagającymi specjalistycznej wiedzy jeżdżę prosto do kliniki w Agen.

Przetłumaczony francuski
    Manekikoneko
    Manekikoneko Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Miałam 2 lekarki i 6 weterynarzy facetów... no i te babki nie dawały rady ze stresem, ich sposób odzywania się do nas był po prostu okropny i były bardzo mało delikatne przy kotach... Słyszałam później, że istnieją też dobre panie weterynarz, ale do dzisiaj na żadną taką nie trafiłam.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 38

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post