Kotka szuka swoich adoptowanych kociąt

Y
Yacines Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Kilka dni temu adoptowałam Muscat, roczną kotkę, z domu tymczasowego współpracującego ze schroniskiem. Trafiła tam po urodzeniu miotu, a potem została wysterylizowana. Adoptowałam ją niedawno i nie dostałam żadnych informacji o tym, w jakim wieku były jej maluchy. Problem polega na tym, że kotka miauczy na widok każdego człowieka i mam wrażenie, że cały czas szuka swoich kociąt.

Boję się, że została od nich oddzielona zbyt wcześnie i nie zdążyła przejść przez cały proces odstawiania maluchów. Wszystkie jej kociaki zostały już adoptowane, więc nie ma możliwości, żeby do niej wróciły.

Bardzo chciałabym znaleźć sposób, żeby jakoś jej pomóc zrozumieć, że kociaków już nie ma. Serce mi pęka, kiedy widzę, jak ich szuka i nawołuje na próżno.

Dzięki za wasze odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Y
    Yacines Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Została oddzielona od kociąt przedwczoraj, a sterylizowana była dwa tygodnie temu.

Dzięki za odpowiedź :)

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś
    Cześć, Kotka faktycznie może szukać swoich maluchów po odstawieniu i jest to w pełni normalne. Zazwyczaj jednak takie zachowanie trwa zaledwie kilka dni, maksymalnie tydzień lub dwa. Od jak dawna nie ma już przy niej kociąt? Kiedy dokładnie była sterylizowana? Całkiem prawdopodobne, że to zachowanie wynika z czegoś zupełnie innego. Może po prostu domaga się uwagi, jest nadmiernie przywiązana, albo chce wam dać do zrozumienia, że coś jej nie pasuje? A może po prostu z niej taka gaduła :) Trudno powiedzieć coś więcej bez dodatkowych informacji. Julie
    Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post