Krwawienie po sterylizacji??

Kitae
Kitae Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Po tym, jak prosiłam was o rady w sprawie opieki pooperacyjnej dla mojego psa, przychodzę dziś z pytaniem o moją kotkę.

Dzisiaj rano miała zabieg sterylizacji. Zanieśliśmy ją na piętro (przy psie nie miałaby spokoju), ale ta mała rozrabiaka zeszła na dół prawie natychmiast, a że jej jedzenie stoi wysoko, to z przyzwyczajenia wskoczyła na blat.

Postanowiliśmy więc zamknąć ją w spokojnym pokoju, ale kiedy poszliśmy sprawdzić, czy wszystko u niej w porządku, na podłodze zauważyliśmy plamy krwi (wyglądały trochę jak plamienie u suczek podczas cieczki). Przyznam, że strasznie nas to zaniepokoiło.

Zadzwoniłam do mojego weterynarza, który uspokoił mnie, że tak się może zdarzyć i żebym nie panikowała. Mam się do niego zgłosić, jeśli krwawienie nie ustąpi w ciągu najbliższych dni, ale mimo to nie potrafię przestać się martwić!

Czy komuś z was też się to przytrafiło? Boję się, że może puścił jej któryś ze szwów...

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Kitae
    Kitae Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) Dziś rano krwawienie już ustąpiło i mała wydaje się być w znacznie lepszej formie niż wczoraj. Cały czas bacznie ją obserwujemy i jeśli krew znowu się pojawi, na pewno udamy się do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Czasem faktycznie się zdarza, że szew puści, to prawda. Ja na Twoim miejscu zabrałabym kicię do weterynarza, bo taka kontrola pooperacyjna powinna być wliczona w cenę zabiegu. Lepiej nie ryzykować zakażenia, skoro rana jest podkrwawiona.

Trzymaj się i koniecznie daj nam znać, co u Was słychać, dzięki!

Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post