Eutanazja mojego kota, bo sika na kanapę

D
Dours24 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Pewnie ten tytuł zszokuje niejedną osobę, ale ja już po prostu nie daję rady. Od prawie 14 lat mieszkamy z kotką rasy święty kot birmański i wykończyła już co najmniej 4 kanapy i 4 fotele, które wylądowały na śmietniku. Regularnie na nie sika i po jakimś czasie po prostu musimy je wyrzucić. Nie karcimy jej, bo wiemy, że to nic nie da. Dbamy o czystość kuwety, zmienialiśmy ją nawet, gdy podejrzewaliśmy, że coś może być nie tak. Ale kiedy mieszka się w 60-metrowym mieszkaniu w mieście, w trzy osoby, a jedyne miejsce do życia, które od czasów pandemii jest też miejscem pracy, jest ciągle zanieczyszczone przez kota, to tak, ma się ochotę go po prostu ubić. Dzisiaj nie chcę już kupować nowej kanapy, dopóki ona żyje, więc nie oglądam już telewizji, która stoi naprzeciwko. A kiedy chcemy miło spędzić czas, to... idziemy do łóżka z tym kotem, który się do nas przykleja, a czasem nawet załatwia się na pościel... to jest wykańczające psychicznie. Zdiagnozowano u niej niewydolność nerek, więc dostaje specjalną karmę i pastę przeczyszczającą. No i tyle. Zapomniałem dodać, że to też miejsce, w którym jemy, i jako głowa rodziny zastanawiam się, co nam funduje ta kuleczka. Wiem, że nigdy nie zdobędziemy się na to, żeby ją uśpić, i mam to nieznośne poczucie, że jestem skazany na tę sytuację przez jeszcze nie wiadomo ile lat. Nie daję już rady, nie wiem już, co robić. Dzięki za wysłuchanie i być może za jakąś pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Landoras
    Landoras Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki, dziewczyny! 😳

Mam nadzieję, że nie da mi tak popalić jak moje koty!

No weź, Trifouillette! Przecież maseczki nie nosi się w tym miejscu! 😁

Paskudny wirus...

Przetłumaczony francuski
    T
    Trifouillette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moja ciocia mieszkała w Lille, a jej syn pracuje w szpitalu uniwersyteckim,

Przez pracę przeprowadziłam się za granicę i widywaliśmy się tylko jakieś dwa, trzy razy w roku.

Dzięki internetowi nie trzeba się już nigdzie ruszać. Dowodem na to jest fakt, że jesteśmy tutaj na Wamiz 😉

Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No nieźle! Jak Ci się to udało? W maseczce czy bez? hahaha W takim razie należą Ci się gratulacje, zwłaszcza jeśli „wykazaliście się wyobraźnią”! lool Myślę, że nie założyli maseczek, a już na pewno nie Pan 😉 Brak maseczki to był właśnie ich popis wyobraźni 😏 Przepraszam, to te skutki uboczne! Moja ciocia zmarła, a kuzyn się zaraził i chorował, ale obyło się bez szpitala. @Landoras GRATULACJE 👏 (W maseczce czy bez)! Ojej, tak mi przykro z powodu cioci, byłyście ze sobą blisko? W Gers jest bardzo mało przypadków i to już od marca.
    Przetłumaczony francuski
    T
    Zgłoś

No nieźle! Jak ty to zrobiłeś? W maseczce czy bez? haha W takim razie należą ci się wielkie gratulacje, zwłaszcza jeśli „wykazaliście się wyobraźnią”! lool

Myślę, że nie założyli maseczek, a już na pewno nie on 😉

Brak maseczek to był właśnie ich dowód na tę wyobraźnię 😏

Wybaczcie, to pewnie te skutki uboczne po tym wszystkim!

Moja ciocia zmarła, a kuzyn się zaraził i chorował, ale na szczęście obyło się bez szpitala.

@Landoras

GRATULACJE 👏

(W maseczce czy bez)!

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

liczba urodzeń powinna spaść, logicznie rzecz biorąc...
    Wcale nie jestem tego taka pewna! 😁 (jestem w ciąży...!) A jak tam u twoich dwóch „skłóconych braci”, Nalli i Monchéri, lepiej już u nich, Liza??

😯 No co ty! Jak ty to zrobiłaś? W maseczce czy bez? hahaha

W takim razie należą ci się gratulacje, zwłaszcza jeśli „wykazaliście się wyobraźnią”! lool

Znalazłam ten artykuł, poważny, a jednak zabawny... Pomyliłam się, to nie liczba urodzeń spadnie, a wspólne życie w parach powinno rozkwitnąć, jeśli ludzie będą rozsądni.

https://www.marieclaire.fr/covid-19-les-pratiques-sexuelles-a-privilegier-en-temps-de-pandemie,1355951.asp

Gdzie zniknął autor wątku? Pojechał na wysypisko czy do weterynarza? 😔

To rodzeństwo wróciło do swojego starego domu; po etapie ze smyczą puszczałam już Monchéri luzem i gdybym tylko mogła i chciała ich zatrzymać, byłoby to możliwe – po prostu dołączyliby do moich 4 kotów i ich stylu życia: pełnej swobody.

Zerwałam kontakt z tą babką z fundacji, jej stowarzyszenie było jakieś podejrzane (co potwierdził mój weterynarz, który robił zabiegi).

Liza

Przetłumaczony francuski
    Landoras
    Zgłoś

liczba urodzeń powinna spaść, logicznie rzecz biorąc...

Wcale nie jestem tego taka pewna! 😁

(jestem w ciąży...!)

A jak tam twoi dwaj zwaśnieni bracia, Nalla i Monchéri? Już u nich lepiej, Liza??

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś
    Cześć Lyzzza. Jeśli chodzi o Covid, u nas jedna śmierć i dwie osoby zakażone. A jak tam u Ciebie? Koty dają z siebie wszystko, czyli ich kreatywność nie zna granic, to mało powiedziane 😈 Moje noce są krótkie i fatalnej jakości, dzięki, Croquette. Widzę, że wszystkie jedziemy na tym samym wózku – Croquette ma jakieś lęki i kładzie się na mnie, a Gaminou kładzie się w moich stopach. Ale na szczęście u mnie po przebudzeniu obyło się bez żadnych piór 👎 Ktoś u Ciebie zmarł? U mnie nic, na tym moim odludziu prawie nikogo nie widuję, oprócz kurierów i ogrodnika. Zastanawiam się, czy ten surrealistyczny czas w ogóle się kiedyś skończy, bo na razie wcale na to nie wygląda. Współczuję młodym, że są tak odcięci od wyjść, spotkań i wszystkiego, co kochają – mam na myśli tych między 18 a 30 rokiem życia. Nie widzę żadnych artykułów ani statystyk o relacjach; logicznie rzecz biorąc, liczba urodzeń powinna teraz spaść...
    Przetłumaczony francuski
    T
    Zgłoś

Hej Lyzzza.

Jeśli chodzi o Covida, to u nas jedna osoba zmarła, a dwie są zakażone. A co u Ciebie?

Koty dają z siebie wszystko, czyli ich kreatywność nie zna granic – i to mało powiedziane 😈 Moje noce są krótkie i fatalnej jakości, a wszystko dzięki Croquette.

Widzę, że wszystkie jedziemy na tym samym wózku: Croquette ma lęki i kładzie się na mnie, a Gaminou śpi mi w nogach.

Ale na szczęście u mnie obyło się bez piór po przebudzeniu 👎

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś
    Dobry wieczór Landoras i Trifouillette! I co, Ty też wróciłaś, Trifouillette? Wszystko u Ciebie w porządku? Mam nadzieję, że w Twojej okolicy nie ma żadnego Covida? A jak tam Twoje koty, dalej takie niezwykłe i genialne? ✌ Landoras, widzę, że świetnie sobie radzisz, a Twoja duma dorównuje tej u Twoich dwóch skarbów. 👌 Mam teraz trzy koty do pilnowania moich nocy, bo moja Cassie przeniosła się na prawą stronę łóżka, a pozostałe dwa zajmują drugą stronę; jakoś udaje mi się uwić sobie gniazdko pośrodku... Parę dni temu znalazłam jakieś 2500 piór – no jasne, że je policzyłam 🤪 – na dole schodów, kiedy szłam rano do kuchni na śniadanie. Podejrzewam Karamela, ale nie mam dowodów. W ogrodzie też znajduję podobne pamiątki: mam kota wielbiciela synogarlic... A przecież mam wrażenie, że one cały czas tylko śpią!
    Przetłumaczony francuski
    Landoras
    Zgłoś

Czy on ma do dyspozycji kuwetę w pokoju dziennym?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 20

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post