Kilka kotów w jednym transporterze

Ophelierte
Ophelierte Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, piszę do was, bo mam małe pytanie.

Za około miesiąc się przeprowadzam i mam 3 koty. Mam już jeden klasyczny transporter, w którym zamierzam przewieźć jednego z nich, ale teraz zastanawiam się, co z pozostałymi.

Będę więc musiał kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie: czy można kupić transporter XL (taki np. dla psa) i włożyć do niego dwa pozostałe koty na czas podróży?

Ta dwójka świetnie się ze sobą dogaduje – to jasne, inaczej bym o to nawet nie pytał – ale zastanawiam się, czy wspólna trasa w jednym transporterze to dobry pomysł?

A może jest to zdecydowanie odradzane i lepiej kupić dwa dodatkowe transportery, żeby cała trójka jechała oddzielnie?

Z góry dzięki za wasze rady w tym temacie, chciałbym zrobić to, co dla nich najlepsze.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • L
    Lulu_75 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hej! Znalazłam wózek transportowy dla dwóch zwierzaków (dla kotów lub małych psów) – torby są oddzielne. Wózek pozwala odciążyć kręgosłup, bo nie trzeba nic dźwigać, a same torby można bez problemu odpiąć:

https://www.cdiscount.com/animalerie/viagdo-poussette-double-pour-chiens-et-chats-de-pe/f-162-auc5483115424858.html?idOffre=1190208089

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry!

Tak jak pisały Blue Cat i Ulalie, przy tak długiej trasie najlepiej umieścić każdego kota w osobnym transporterze, żeby zapewnić im spokój i komfort.

Na OLX można znaleźć używane transportery w bardzo niskich cenach.

Przetłumaczony francuski
    Usibelle
    Usibelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jeśli koty się dogadują, możecie je włożyć do tego samego transportera. Fundacje nie mają wyboru, bo brakuje im transporterów i środków transportu.

Wynajem furgonetki.

Przetłumaczony francuski
    Ophelierte
    Zgłoś

Cześć wszystkim, wielkie dzięki za wszystkie wasze odpowiedzi!

Macie rację, w takim razie wezmę po jednym transporterze na kota, tak będzie najlepiej.

Ogromne dzięki za wasze rady! ✌

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Na tak długą trasę również radziłabym po jednym transporterze na każdego kota. I przede wszystkim, bądźcie bardzo ostrożni, jeśli otwieracie transportery w trakcie podróży – oczywiście tylko na postoju – i pilnujcie, żeby wszystkie szyby były domknięte. Kot może nagle spanikować i uciec w ułamku sekundy. Nigdy nie puszczajcie kota luzem, gdy samochód jest w ruchu, bo może wejść pod pedały.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    5 godzin to sporo dla kota, więc radzę wam osobne transportery dla każdego z nich. To dużo praktyczniejsze, a jak przyjdzie wam je przenosić, to zobaczycie, że dwa osobne transportery łatwiej udźwignąć niż jeden wielki, który już sam w sobie jest ciężki, a co dopiero z kotami w środku. Mam transportery w rozmiarze 2 dla każdego kota, więc są one całkiem spore, i powiem wam, że moje „umięśnione” ręce nieźle to czują, nawet jak muszę nieść tylko jednego mruczka.
    Przetłumaczony francuski
    Ophelierte
    Zgłoś

Wszystko zależy od tego, jak długo będziecie jechać. Jeśli to krótka trasa, to nie ma problemu, ale przy dłuższej lepiej, żeby każdy miał swój transporter – będą miały wtedy więcej wygody. No i takie transportery zawsze mogą się Wam jeszcze przydać na wakacje czy inne wyjazdy.

To będzie 5-godzinna podróż, co o tym myślicie?

A gdybym wzięła jeden duży transporter dla dwójki? Oczywiście odpowiednio wielki, żeby miały swoje własne miejsca i żeby nie wchodziły sobie na głowy, o to mi chodzi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wszystko zależy od tego, jak długa będzie Wasza podróż. Jeśli krótka, to nie ma problemu, ale jeśli trasa jest długa, postawiłabym na osobne klatki dla każdego, żeby było im wygodniej. Tym bardziej że mogą się Wam jeszcze przydać na wakacje czy inne wyjazdy.

Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post