Kot łapie kociaka za gardło...

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, od tygodnia mam w domu małego kocurka, który ma prawie 2 miesiące (oczywiście nie jest jeszcze w pełni odstawiony, bo nie ma już mamy). Wszystko idzie mniej więcej dobrze z moim drugim, 2-letnim kocurem, ale mam pewne obawy i chciałabym poznać wasze opinie lub prosić o jakieś informacje...

Na przykład nie rozumiem, dlaczego mój starszy kot łapie malucha za gardło, przytrzymuje go nie wiadomo w jakim celu, a mały zaczyna wtedy bardzo głośno piszczeć. Mimo to, kiedy sprawdzam potem jego ciałko, futerko itd., nie ma żadnych śladów. Czy on mu robi krzywdę, czy co się dzieje?! Boję się i serce mi pęka, jak słyszę te piski. Nie chcę, żeby go zranił albo zabił!! Zaraz potem mój starszy kot podszedł do niego i zaczął go lizać... A potem nastał całkowity spokój.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Brenda09-
    Brenda09- Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć, w zeszłą środę przygarnęłam dwumiesięcznego kotka. Mój roczny kot łapie go za gardło i dociska do ziemi – jak to zobaczyłam, to naprawdę się przestraszyłam.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To prawda, że jak się nie ma wprawy tak jak ja, to robi to spore wrażenie i czasem wydaje się gwałtowne, ale dzięki waszym informacjom jestem już spokojniejszy. Wielkie dzięki.
    Przetłumaczony francuski
    Josiane Lobstein
    Josiane lobstein Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, to normalne, miałam tak samo ze swoim kotkiem. Mój Snoo łapał go za gardło i fakt, wygląda to dość groźnie, ale on go po prostu wychowuje. W tej pozycji maluch nie może mu już zrobić krzywdy i przestaje wierzgać tylnymi łapkami. Starszy przyciska go do ziemi i w ten sposób pokazuje mu, że to nie on tu rządzi. Nie bój się, mój Kouki wyrósł na fajnego, dużego kota i wcale nie jest żadnym brutalem, a jak był mały, to zdarzało się, że to właśnie Kouki (ten mniejszy) potrafił zrobić krzywdę starszemu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

W porządku, to mnie uspokoiło. Dziękuję za odpowiedź, to bardzo miłe.

Przetłumaczony francuski
    M
    Malkia Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

To zupełnie normalne, po prostu pokazuje mu, kto tu rządzi w domu. W ten sposób nadrabia braki w wychowaniu, którego maluch nie zdążył odebrać od matki. To prawda, że taki pisk może brzmieć niepokojąco, ale skoro nic mu się nie stało, to znaczy, że ten drugi nie robi mu faktycznej krzywdy. Gdyby naprawdę chciał go zranić, to przecież nie lizałby go chwilę później.

Łapiąc go za gardło, robi dokładnie to, co zrobiłaby jego matka – uczy go po prostu, że zęby bolą.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post