Kot mojej sąsiadki nie chce wyjść z mojego domu

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Słuchajcie, od paru miesięcy, jak wracam z zajęć, bawię się przez chwilę na ulicy z kotem mojej sąsiadki, tyle że od 4 tygodni ta panienka na dobre zadomowiła się u mnie... I naprawdę nie chce wyjść, już ze 4 czy 5 razy wystawiałam ją „siłą” na zewnątrz, ale zawsze znajduje sposób, żeby wrócić. Bardzo ją lubię, ale zaczynam mieć poważne problemy z sąsiadką, która grozi mi wezwaniem policji... Mam już naprawdę dość tego, że dzwoni do moich drzwi o każdej porze dnia i nocy, oskarżając mnie o kradzież kota i wyzywając od najgorszych... Pytałam już znajomych, ale nikt nie wie, jak ją stąd wygonić, więc zwracam się do Was... Jeśli macie jakieś rady, chętnie ich posłucham :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

46 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wiem, że ten post ma już swoje lata, ale i tak odpowiem,

dzięki temu może niektórzy poczują się

mniej samotni 😁. Na Twoim miejscu najpierw

obróciłbym tę groźbę skargi przeciwko Twojej

sąsiadce, bo nie ma prawa Cię tak nękać.

Jeśli chodzi o kotkę, to poza ewentualnym jej przepłoszeniem

(choć moim zdaniem nie jest to konieczne),

myślę, że błędem, którego nie należy popełniać

wobec sąsiadki, jest dokarmianie tej kotki.

Mówię za siebie, ale nie miałbym żalu do

sąsiadów, gdyby też trochę nacieszyli się moimi

kotami. Z kolei miałbym im za złe, gdyby

zachciało im się je dokarmiać, bo zawsze

łatwo jest zwabić kota (i inne zwierzęta),

podając mu smaczki albo taki rodzaj

jedzenia, którego właściciel mu nie daje.

Więc jeśli mogę coś doradzić: nie dawaj jej jeść i najlepiej przestań bawić się z tą kotką (albo rób to dyskretnie 😁) 

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

LOL! Modestesavinien jeszcze nie raz przeżyje traumę przez ortografię większości użytkowników... 

Przetłumaczony francuski
    Modestesavinien
    Modestesavinien Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Skoro ten kot tak bardzo chce przebywać w Twoim towarzystwie, to znaczy, że nie straszne mu błędy ortograficzne ani językowe. To prawdziwy bohater!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie nadała mu żadnego imienia?

Przetłumaczony francuski
    Solenneb
    Solenneb Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To imię kota mojej siostry! „Kot”!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Czip jest już zarejestrowany na mnie, to była jedna z pierwszych rzeczy, jakie zrobiłam :) Tak, ona ma stany maniakalno-depresyjne... ale nie sądziłam, że warto o tym wspominać. Na razie wszystko układa się świetnie z nowym domownikiem, tyle że nie możemy znaleźć dla niego imienia.. Skończy się na tym, że będę na niego wołać po prostu „Kot”.
    Przetłumaczony francuski
    Josiane Lobstein
    Josiane lobstein Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, to prawda! U mnie było podobnie – kot sąsiadki sam się u nas zadomowił. Na początku jeszcze po niego przychodziła, ale z czasem przestała, bo jej facet znęcał się nad zwierzakiem. W efekcie kiciuś został z nami, wykastrowaliśmy go i był u nas aż do samego końca. Jedynym minusem było to, że zachował swoje nawyki kocurka, ale był przy tym taki kochany! Przez te wszystkie lata sąsiadka ciągle bierze nowe koty, ale ja je przeganiam, bo ona ich w ogóle nie sterylizuje. Nasz staruszek był z nami 14 lat. Strasznie nam go brakuje... Zachorował na raka. Miał na imię Mendiant. Musieliśmy go uśpić, żeby skrócić mu cierpienie i zapewnić spokojne, łagodne odejście.
    Przetłumaczony francuski
    Farfalla56
    Farfalla56 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zobacz, co da się zrobić, żeby przerejestrować chip na Ciebie, bo jak kiedyś ucieknie albo coś się wydarzy, to będą dzwonić do Twojej sąsiadki. Lepiej pewnie i dla niego, i dla Ciebie, żeby już do niej nie wracał ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Twoja sąsiadka nie jest tylko nieodpowiedzialna, to coś znacznie poważniejszego z tego, co piszesz: ona ma po prostu (i to jest najgorsze, bo nieobliczalne) poważne problemy psychiczne. Nachodzenie Cię bez względu na godzinę... branie kolejnego kota, żeby zastąpić tego, który przychodzi do Ciebie... To wszystko nie wydaje mi się normalne! Twoja sąsiadka jest po prostu niezrównoważona. Na szczęście dla Ciebie ta choroba nie jest zaraźliwa, to przynajmniej pocieszające.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nieodpowiedzialni ludzie są wszędzie, ja już dałem sobie spokój z próbami zmieniania czegokolwiek. Po prostu postaram się jak najlepiej zadbać o tego, którego mi „dała”, i nie zbliżać się za bardzo do tego nowego :)
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 46

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post